De ce nu poate PSD să schimbe directori în Gorj

Social-democraţii, spre deosebire de alţii, au o rapiditate cu care îşi instalează oamenii în funcţii care poate da impresia că PSD este un partid plin de specialişti. Ai zice că au listele făcute, atâţia miniştri, atâţia secretari de stat, atâţia directori, mai inventăm nişte posturi dacă nu avem loc toţi. În câteva săptămâni, hai luni, ocupă tot.
Asta în timp ce tehnocraţii abia dacă au schimbat prefecţii, nici ăia toţi. Înaintea lor, vechii pedelişti, atât suceau la legi şi la ordine, că nici patru ani nu le-au ajuns să facă trei schimbări la nivelul judeţului.
În Gorj, spre exemplu, PSD nu poate să schimbe mai nimic la instituţiile deconcentrate, din cauză că toţi sunt puşi de ei. „Ăilalţi”, ori nu au avut oameni mai buni, ori au coabitat cu PSD-ul, ori nu au ştiut cum să-i dea la o parte, cert este că nu prea au oameni în instituţii. Într-un an cu tehnocraţii, în Gorj liberalii au reuşit să pună un inspector şcolar adjunct, dar numai pentru câteva săptămâni. Şi să aibă parte de un prefect recomandat de ei, de liberali. În rest, nimic.
Vizat de schimbări va fi cel mai probabil Complexul Energetic Oltenia, unde şi tehnocraţii au tot pus, demis, promovat, înlăturat oameni. Aici cu siguranţă PSD va da cu mătura, dar nu prea mult, că în mare parte şefii sunt tot de pe timpul lor, din epoca lui Ciurel. PSD va vrea însă control total, aşa că e de aşteptat ca unii directori gen Ciobotărică să zboare.

Vizualizări: 1,582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: