De ce primesc minerii și energeticienii salariile mai târziu

Cei 13.000 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia au constatat anul acesta că salariile nu le mai intră pe card pe 10 ale lunii, cum se obișnuiseră, ci pe 13-14.

Nu lipsa de bani ar fi problema. Sorin Olariu, directorul se Resurse Umane, a explicat la Accent TV că personalul TESA nu mai poate fi chemat la serviciu în week-end, iar calculele se termină mai târziu. “Până în luna ianuarie, pentru a plăti salariile în data de 10, având în vedere că potrivit legii concediile medicale pot fi prezentate până pe data de 5 ale lunii, trebuia să lucreze cei de la Resurse Umane. Și vă spun că nu era o plăcere, să îi aduci sâmbăta și duminica de acasă, să rămână seara să calculeze salarii, doar ca să le plătim până pe data de 10”, a spus Olaru.

De la 1 ianuarie s-a luat decizia ca nimeni de la TESA să nu mai lucreze sâmbăta și duminica, pentru că se plătea cu un spor. “Ca atare, salariile se plătesc acum pe data de 14, de 13, în funcție de cum finalizăm calculul. Dacă, de exemplu, între1 și 14 sunt patru de sâmbătă și duminică, e firesc că nu mai putem să acordăm salariile pe 10”, a mai spus Sorin Olaru. (A.M.)

Vizualizări: 7,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: