De ce tace Cosmin Popescu

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, evită să se pronunţe pro sau contra revenirii lui Ion Călinoiu în PSD. Tace şi e bine că tace, pentru că ar fi nepotrivit să îl lovească, după ce acesta l-a susţinut să devină preşedinte al CJ Gorj. Ar fi şi mai nepotrivit să îl laude, pentru că vrem, nu vrem, Ion Călinoiu reprezintă un trecut destul de urât al acestui judeţ.

Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru au condus două decenii acest judeţ. Nici nu mai contează acum dacă bine sau rău, au fost 20 de ani în care şi-au arătat puterile, dar şi limitele. Ei nu pot face mai mult decât au făcut deja, nici în rău, nici în bine. Ambii se văd oameni în putere, care mai au ceva de spus în politică şi în administraţie. Eu zic că au avut tot timpul să arate ce pot, iar timpul lor a apus.

Judeţul Gorj arată rău astăzi, dar puţin mai bine decât acum un an şi jumătate. Cosmin Popescu a reuşit cumva să deschidă apetitul unor investitori să facă fabrici în judeţ. Numărul lor a depăşit degetele de la o mână şi sunt semne că vor urma noi investiţii. Primarii de toate culorile politice sunt ajutaţi să obţină fonduri europene, ceea ce înseamnă alţi bani care intră în judeţ. E mult până departe şi Cosmin Popescu trebuie să facă încă de o sută de ori pe atât pentru a convinge. Dar, spre deosebire de Ion Călinoiu, împinge căruţa spre o direcţie bună. Călinoiu devenise în ultimii ani de domnie un personaj conflictual şi plin de el, în schimb Cosmin Popescu şi-a format un discurs bazat 99% pe proiecte şi 1% pe politică.

Oamenii din PSD, mai vechi şi mai noi, văd asta. Văd că preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a câştigat teren în partid prin muncă, mai ales că a venit din PDL, în timp ce alţii s-au ridicat numai pe vorbărie şi tupeu. Acei alţii, care se tem pentru locurile lor în partid, au rămas singurii susţinători ai tandemului Cârciumaru - Călinoiu. Cei care ştiu ce înseamnă munca preferă tandemul celălalt, Cosmin Popescu - Mihai Weber.

Dar, PSD este un partid în care contează doar ce vrea Dragnea, astfel că mai urmărim o vreme spectacolul din PSD până să putem paria pe un rezultat.

Vizualizări: 1,258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: