Deces cauzat de gripă în Târgu Jiu. Sunt și alte suspiciuni

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a instituit carantină la nivelul unității ca urmare a decesului unei femei de 51 de ani, cauzat de gripă. Aceasta a ajuns la spital cu insuficiență respiratorie și suferea de mai multe afecțiuni.

Conducerea spitalului a confirmat că femeia a murit din cauza gripei și spune că analizează dacă și alte decese la nivelul spitalului au fost cauzate de același virus. ”Am avut mai multe decese, trebuie analizate toate. La una dintre pesoanele care au decedat într-adevăr a fost confirmată gripa grupa A. Persoana respectivă era cu comorbidități. Era diabetică, avea 3.4 anemie, a primit sânge”, a declarat Costinel Popescu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Unitatea medicală este în carantină începând de luni. Astfel, accesul vizitatorilor pe secții este interzis. ”Triajul se face la sânge pentru bolnavii care se internează, pentru personalul care este la noi. Nu pătrunde absolut nimeni în spital decât cu bilet pentru internare în Ambulatoriul de specialitate. Sunt măsuri speciale de carantină care se impun”, a mai spus directorul medical.

A murit după câteva zile de spitalizare

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj vine cu precizări în cazul femeii de 51 de ani, pacientă a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, răpusă de gripă. Conform autorităților, femeia este din comuna gorjeană Fărcășești și a decedat sâmbătă, 19 ianuarie. A ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu în data de 14 ianuarie, fiind transferată de la Spitalul Orășenesc din Rovinari. ”Pe perioada internării, inițial evoluția stării de sănătate a fost favorabilă, dar în data de 19.01.2019 a apărut o deterioare a stării de sănătate, care s-a soldat cu decesul pacientei în data de 19.01.2019, ora 20:00. Măsurile de resuscitare efectuate au fost fără rezultat, fiind declarat decesul”, au transmis reprezentanții DSP Gorj.

Decesul cauzat de virusul gripal tip A-H1 a fost confirmat de Institutul de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino, în urma analizelor de laborator.

Autoritățile spun că femeia suferea de afecțiuni cronice, respectiv diabet zaharat și afecțiuni cardiovaculare. Femeia lucra la Complexul Energetic Oltenia, în cariera Roșia.

Vizualizări: 9,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: