Decizie sănătoasă la Ghiocela. Cu ce a fost înlocuită sarea!

Conducerea societăţii Ghiocela Prod Com SRL, care deţine lanţul de magazine cu acelaşi nume din municipiile Motru şi Târgu Jiu, a luat o decizie sănătoasă, ce va avea un efect benefic pentru clienţii săi. Dacă până acum folosea sarea normală la producerea mezelurilor, a produselor de panificaţie, de patiserie sau la prăjituri, de zilele acestea produsele sunt preparate doar cu sare de mare. Administratorul societăţii dă garanţii că această modificare nu va determina o creştere a preţurilor produselor, ci doar îi va face mai sănătoşi pe beneficiari.

Mihai Rămescu, acţionar la Ghiocela Prod Com SRL, spune că a luat decizia de a înlocui clasica sare de bucătărie cu sarea de mare, după ce a citit un interviu al medicului american Leonard Coldwell din care reieşea faptul că sarea normală, folosită de regulă de mare parte din populaţie, ar fi nocivă pentru organism. "Problema este că medicii fac referire la sarea de masă care, de cele mai multe ori, are următoarea compoziţie: 1/3 sticlă, 1/3 nisip şi 1/3 sare. Sticla şi nisipul zgârie arterele şi vasele de sânge, iar acestea încep să sângereze. În aceste cazuri, colesterolul merge acolo şi începe să repare problemele, ca să nu sângerezi intern până mori. În această situaţie, se dă vina pe colesterol, care încearcă să acopere diversele zgârieturi din interiorul vaselor. Prin urmare, această concluzie este absurdă, pentru că niciodată nu mori de prea mult colesterol, ci de prea puţin. Sunt mulţi oameni cu colesterol 600 şi care n-au nicio problemă de sănătate. Ce fac medicii din secţia de arsuri? Persoanelor cu arsuri grave le dau în fiecare zi să mănânce între 20 şi 25 de ouă fierte tari. Ei ştiu că numai colesterolul poate reconstrui şi genera celule noi, sănătoase, într-un timp foarte scurt", spunea medicul Leonard Coldwell în interviul publicat în mediul virtual. 

Mihai Rămescu nu a ţinut doar pentru el această informaţie, ci a decis să ofere produse cât mai sănătoase pentru clienţii magazinelor şi cofetăriilor din lanţul Ghiocela. Societatea are brutărie proprie, fabrică de mezeluri, cofetării, restaurante şi lanţuri de magazine proprii unde comercializează produsele.

clienti_multumiti_1

Rămescu: Pâinea cu sare de mare este mai gustoasă

Conducerea societăţii spune că produsele proprii care sunt la rafturi au deja în compoziţie sare de mare. "La toate produsele am scos sarea clasică, ce are siliciu şi nisip în ea, şi am introdus sarea de mare, care are calitatea şi puritate mult mai mare, 99.7% Na. Am decis asta după ce am citit materialul prezentat de doctorul Coldwell legat de ceea ce se întâmplă în interiorul organismului când consumi sarea clasică. Calităţile sării de mare sunt net superioare la sarea clasică. Deja am introdus sarea de mare de câteva zile, am testat-o şi produsele ies chiar cu un gust şi o calitate cu un procent mai ridicat", a declarat Mihai Rămescu, acţionar la Ghiocela Prod Com SRL.        

Opt sortimente de sare de masă a achiziţionat omul de afaceri: sare fină, grunjoasă, la recipiente din plastic, la sac de 25 de kg. Un kg de sare de mare în magazinele Ghiocela se ridică la aproximativ 1 leu.

Preţul produselor nu se va schimba

Mihai Rămescu a explicat că folosirea sării de mare la prepararea produselor nu va influenţa preţurile acestora. A explicat şi de ce. "Nu se va schimba cu nimic preţul produselor. Dacă cumperi sarea direct de la importator, ai surpriza să o găseşti la un preţ mai ieftin decât distribuitorii care o aduc în zonă. Deocamdată nu am luat o cantitate foarte mare. Am luat direct de la importator 4 tone de sare de mare, pe care am băgat-o şi la vânzare şi în activitatea de producţie", a precizat afaceristul motrean.

Mai multe detalii legate de produsele marca Ghiocela puteţi afla de pe site-ul: www.ghiocela.ro sau de pe pagina oficială Ghiocela de pe facebook. În Târgu Jiu, cofetăria Ghiocela funcţionează în incinta Kaufland.

Vizualizări: 46,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: