Delăsare. Blocuri de beton abandonate în râu de 5 ani

La aproape cinci ani de când râul Gilort a inundat gospodării în Novaci și Bengești-Ciocadia, blocuri uriașe de beton zac pe mijlocul apei. Revoltat de situație, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, le-a transmis celor de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj să ridice betoanele în cel mult două luni. În caz de viitură, acestea se comportă ca niște baraje și reprezintă un real pericol pentru locuințele din apropiere.

Blocuri mari de beton încă sunt lăsate să zacă în mijlocul Gilortului, în Bengești-Ciocadia. Prezent într-o inspecție în zonă, ministrul Apelor și Pădurilor a transmis să fie îndepărtate cât mai repede. „Am fost la Bengești-Ciocadia, unde am dispus specialiștilor de la ABA Jiu și de la SGA Gorj ca, imediat, prin acel plan tehnic pe care îl au la dispoziție, să găsească soluții de îndepărtare a acelor blocuri de beton rămase în urma inundațiilor din anii trecuți pentru că aceste blocuri de beton, într-o eventuală viitură pe care sigur nu ne-o dorim, dar realitățile ne infirmă uneori dorințele noastre, se comportă ca un baraj și atunci trebuie să facem acea intervenție astfel încât acele blocuri de beton să nu mai existe”, a fost mesajul lui Ioan Deneș.

În luna iunie, când și debitul Gilortului se preconizează a fi mai mic, zidurile de beton aduse de viitură vor fi ridicate cu excavatoarele. „A trebuit să vină un ministru ca să spună specialiștilor din această zonă că astfel de blocuri de beton nu au ce căuta în albia râurilor din toată țara. În această săptămână, o să-mi trimită soluțiile. Acolo implică un efort financiar. Un exacvator, cu un picamer, merg, rup din blocurile de beton bucăți mai mici, le iau, le transportă de acolo și le pot folosi în altă parte. Aștept să-mi trimită graficul de lucrări. În acest an, obligatoriu. Probabil va fi undeva în luna iunie cel târziu”, a fost termenul stabilit de ministrul Apelor.

Primarul din Bengești-Ciocadia, Victor Geogia, a explicat că vor fi aduse utilaje să acționeze în zonă: „Trebuie aduse niște utilaje și luate din apă. Oricum mai scade și debitul Gilortului și vor fi luate”.

Galerie foto



Vizualizări: 1,605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: