Demersuri pentru modernizarea unei şcoli din Mătăsari

Elevii de gimnaziu din comuna Mătăsari ar putea studia în condiţii mai bune. Administraţia locală va încerca să obţină finanţare europeană pentru realizarea unor lucrări complexe la Școala Gimnazială nr. 2 din localitate.

Este vorba de reabilitarea şi modernizarea corpului B al Colegiului Tehnic Mătăsari, fosta Școală nr.2. La această unitate de învăţământ studiază peste 200 de elevi din comună. Suma pe care administraţia locală o poate obţine pentru acest proiect este de 7700 de euro pentru fiecare elev din şcoală.

Conform inspectorului Irinel Rasoveanu, din cadrul Primăriei Mătăsari, administraţia locală este în stadiul de avizare a studiului de fezabilitate, după care va iniţia demersurile de obţinere a avizelor necesare în vederea depunerii spre finanţare a investiţiei. Proiectul prevede atât lucrări de consolidare, cât şi de reabilitare, modernizare şi echipare a infrastructurii educaţionale.

Totodată, în această vor începe şi lucrările de modernizare a sălii de sport a Colegiului Tehnic Mătăsari. Primăria Mătăsari a depus, prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Sudul Gorjului, un proiect pentru reabilitarea clădirii. Este vorba de circa 60.000 de euro, bani ce vor fi folosiţi pentru schimbarea pardoselii, refacerea amenajărilor interioare, modernizarea sistemelor de iluminat şi încălzire.  

Sala de sport rămăsese singurul obiectiv al Colegiului Tehnic Mătăsari care nu era modernizat. Primăria va aloca din bugetul local bani pentru dotarea sălii de sport cu noi echipamente specifice.

Vizualizări: 592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: