Demişii din PNL Gorj, invitaţi la noi funcţii!

Scandalul intern din PNL Gorj continuă! După ce şi-a arătat nemulţumirea faţă de modul în care Dan Vîlceanu conduce partidul, primarul Liviu Cotojman face noi declaraţii. Edilul din Roşia de Amaradia spune că Vîlceanu se roagă de foştii preşedinţi ai organizaţiilor locale, demişi după alegerile parlamentare, să candideze din nou.

Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia, susţine că liderul PNL Gorj a ajuns „să se roage” de oamenii pe care i-a demis ca să revină la conducerea organizaţiilor locale. „În loc să-şi dea seama că şi el a greşit, Dan Vîlceanu s-a apucat să execute preşedinţi de organizaţii. Acum, culmea, caută şi se roagă şi de foştii preşedinţi executaţi să candideze pentru a prelua din nou conducerea organizaţiilor locale, în urma alegerilor. Toate filiale locale trebuie să facă alegeri, până pe 30 martie. Sunt localităţi unde efectiv ne rugăm de foştii preşedinţi, pentru că nu avem pe cine să punem. Nu e normal să se roage, de cei pe care i-a demis, când iei o decizie, trebuie să cântăreşti bine”, a declarat Liviu Cotojman. Acesta susţine în continuare că Dan Vîlceanu conduce partidul în mod dictatorial, „adică dumnealui impune, iar cei din birou doar ridică mâna”. „Nu mi se pare normal cum procedează, constat că, în ultima perioadă, greşeşte cu fiecare mişcare pe care o face. Dacă în precampania electorală a fost o perioadă când lucrurile se impuneau de la Bucureşti, ulterior am constatat că acel management politic al lui Dan Vîlceanu nu e întâmplător, nu e impus de nimeni, aşa gândeşte el să conducă PNL Gorj”, conchide Cotojman. 

„Statutul le permite să fie aleşi din nou”

Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj, spune că nu va ataca pe nimeni în campania pentru alegerile interne. „Suntem într-o perioadă de campanie electorală şi fiecare coleg alege modul în care-şi face campanie. În această campanie internă eu nu voi ataca pe nimeni, ca să fiu preşedinte al organizaţiei trebuie să fac echipă cu toţi colegii. Toţi preşedinţii de organizaţii care au fost demişi, în urma alegerilor parlamentare, dacă doresc să candideze acum la alegeri, bineînţeles, pot s-o facă. Statutul le dă voie să candideze şi nu-i poate opri nimeni. Calitatea de membru de partid le conferă acest drept. Sunt sigur că vor fi persoane, din rândul celor demişi, care vor candida pentru funcţia de preşedinte la organizaţiile locale şi vor câştiga. De exemplu, domnul primar Tăloi va candida la Ciuperceni. Nu e niciun fel de problemă, demiterea a fost o decizie în urma alegerilor parlamentare, dar are dreptul de a candida din nou. Sunt convins că va şi câştiga”, spune Vâlceanu.

SUPĂRARE

Dumitru Tăloi, primarul comunei Ciuperceni, spune că i-a trecut supărarea pe şeful său şi, ca atare, va candida din nou. „Conduc organizaţia locală PNL din 1994 şi voi candida pentru funcţia de preşedinte. La vremea demiterii am fost foarte supărat pe Dan Vîlceanu privind modul în care a procedat. Mai întâi trebuia să se demită pe el, iar abia apoi pe noi”, a declarat Dumitru Tăloi. De aceeşi părere este şi Liviu Cotojman. „Dan Vîlceanu trebuia să conştientizeze că el a fost de vină pentru rezultatele proaste de la parlamentare, el alături de cei de la Bucureşti, pentru că n-au avut mesaje pentru alegători”, spune Cotojman.

Galerie foto


Vizualizări: 1,778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: