Demisiile din MAI au pus pe jar primarii şi politicienii gorjeni

Cele două demisii din Ministerul Administraţiei şi Internelor au pus pe jar autorităţile publice dar şi politicienii din judeţul Gorj. Atât senatorul PDL, Ion Ruşeţ, cât şi primarul din Motru, Dorin Hanu, cred că demisiile au survenit pe baza organizării referendumului din 29 iulie în timp ce subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, crede că traversăm un moment interesant din punct de vedere politic şi că aceste demisii vor avea urmări asupra mini-recensământului ce se doreşte a fi făcut în perioada următoare. Victor Ponta a propus pe Mircea Duşa în locul lui Rus şi pe Radu Stroe în locul lui Dobre.

Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, a comentat ieri pe marginea celor două demisii din Ministerul Administraţiei şi Internelor. Acesta a spus despre Ioan Rus, fostul ministru al Internelor şi despre Paul Dobre, fostul ministru delegat al Administraţiei, că au recurs la demisii de onoare pentru că ei au gestionat referendumul. „E logic să demisioneze, ei au gestionat referendumul. E adevărat că greşelile au pornit de la subalternii lor care nu au actualizat datele dar ca întotdeauna, şefii trebuie să răspundă. Se impuneau aceste demisii de onoare, sunt oameni de bun simţ”, a spus primarul din Motru, Dorin Hanu.

„Presiunile politice au fost foarte mari”

Liderul democrat-liberalilor de la Gorj, Ion Ruşeţ, pune totul pe seama presiunilor politice venite din partea preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi a preşedintelui interimar Crin Antonescu. „Presiunile politice la nivel naţional au fost foarte mari şi trebuiau să găsească o modalitate de a amâna decizia Curţii. Faptul că ministrul de Interne, Ioan Rus, care este un politician onest, a demisionat şi a explicat foarte clar că a fost supus la presiuni începând cu Traian Băsescu şi terminând cu Crin Antonescu ar trebui să dea de gândit. Demisia lui Paul Dobre este iar o demisie surprinzătoare care ar trebui să dea de gândit tuturor politicienilor”, a spus Ion Ruşeţ.

Dian Popescu, în drum spre Bucureşti

Liderul liberalilor din judeţ a plecat ieri după-amiază spre Bucureşti pentru a participa la o şedinţă a conducerii centrale a partidului, în care urma să se discute despre validarea noilor miniştri din cabinetul condus de Victor Ponta. Dian Popescu nu a fost surprins de schimbările produse în Guvern, el spunând că despre astfel de modificări se tot vorbea în ultima vreme. „Despre o remaniere a cabinetului se vorbea mai de mult. Este o atribuţie a premierului, nu cred că e vreo problemă. În ceea ce-l priveşte pe domnul Radu Stroe, consider că dumnealui are calităţile necesare pentru noua funcţie, mai ales că a fost în trecut şi secretar general al Guvernului, este şi în conducerea partidului”, spune şeful PNL Gorj, Stroe votând la Târgu Jiu la referendumul din 26 iulie, fiind în trecere prin oraş, la secţia de votare el fiind însoţit chiar de Dian Popescu.(GC)

URMĂRI

Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, s-a arătat ieri foarte surprins de gestul celor doi miniştri. „Recunosc că sunt surprins de ce se întâmplă la ora actuală, este un moment interesant din punct de vedere politic dar cel mai probabil lucrurile se vor lămuri astăzi în şedinţa de guvern. Sigur că cele două demisii vor avea urmări asupra mini-recensământului ce se pregătea dar vom vedea deciziile din şedinţa de guvern”, a declarat Sorin Arjoca. Celebrul mini-recensământ a fost oprit de o precizare a Curţii Constituţionale.  

REMANIERI

Judecătorul Mona Pivniceru este propunerea premierului Victor Ponta pentru ministerul Justiţiei. Dan Şova a fost propus ministru pentru relaţia cu parlamentul, Titus Corlăţean la ministrul de Externe, Radu Stroe la Administraţie şi Mircea Duşa la Interne.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: