Depozit frigorific pe bani europeni, la Polovragi

Primarul din Polovragi vrea să acceseze, prin Gal Parâng, fonduri europene pentru un depozit frigorific, pentru fructele de pădure strânse de localnici. Gheorghe Epure are mai multe discuţii în această perioadă şi pentru realizarea unei făbricuţe de procesare a fructelor de pădure.

Una dintre cele mai mari investiții realizate cu bani europeni pentru legumicultorii locali prinde contur la Polovragi. Este vorba de un depozit frigorific, o investiție mai mult decât necesară pentru producătorii din zonă, mai ales că aceştia au marfă perisabilă.

Primarul Gheorghe Epure spră că în septembrie va obţine finanțare pentru realizarea unui depozit frigorific pentru colectarea fructelor de pădure, care apoi vor putea fi vândute în țări din Europa. Edilul vrea astfel să vină în ajutorul sătenilor care se plâng că murele, capşunile şi ciupercile se strică foarte repede. „Vrem să facem un depozit pentru mure, capşuni, afine, fructe de pădure şi ciuperci. Le vom congela fructele și apoi le vom vinde. Depozitul frigorific va fi pe finanțare europeană. Trebuie să ajutăm sătenii care au plantat căpşuni şi care mai tot timpul ies în pierdere!”, a spus primarul. La Polovragi sunt mulţi locuitori care au căpşuni în grădină sau în sere, dar şi alţi care colindă pădurile şi adună fructe. De multe ori, sunt nevoiţi să iasă la poartă cu fructele, dar zeci de kilograme se strică.  Daca discuţiile cu partenerii pe care le are primarul din Polovragi în această perioadă există şansa să se facă şi o linie de producţie.

Vizualizări: 2,692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: