Deputatul Weber spune când încep lucrările la Drumul Expres: “În maxim doi ani”

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a spus că lucrările la drumul expres Târgu Jiu - Craiova vor începe în cel mult doi ani. Până atunci va fi făcut nu doar studiul de fezabilitate, ci și proiectul tehnic. “În maxim doi ani de zile. Imediat ce se vor finaliza studiul de fezabilitate și proiectul de execuție, se va licita execuția. Știu, mulți vor spune că este mult. Eu zic că este un lucru extraordinar deoarece, conform Master Planului, această etapă era prevăzută pentru 2024. Însă, iată că până atunci există șansa ca acest proiect să fie deja finalizat”, a spus Mihai Weber.

Deputatul spune că drumul expres este proiectul lui de suflet, pentru care a făcut demersuri încă din primul mandat. “Am avut momente destule, de-a lungul anilor, în care am fost ridiculizat de mulți dintre cei care acum încearcă să-și asume realizarea acestui proiect. Chiar și presa titra la un moment dat că deputatul Mihai Weber nu știe altceva decât să facă zeci de interpelări în legătură cu proiectul fantezist al drumului expres Craiova-Târgu Jiu. Mulți au râs, mulți n-au crezut că voi reuși. Însă, după aproape 5 ani de demersuri făcute la Ministerul Transporturilor și la Guvern, am obținut fonduri pentru proiectul meu de suflet, Drumul Expres Craiova-Târgu Jiu”, a spus Weber.

Chiar dacă pornirea a fost grea, liderul PSD Gorj spune că acum proiectul a intrat în linie dreaptă. “Această primă etapă a fost cuprinsă în buget, ceea ce confirmă faptul că drumul se va realiza. În acest moment, nu mai există dubii în legătură cu acest aspect. Mai mult, CNAIR a afișat anunțul pentru licitația acestei prime etape, etapă care este obligatorie și nu poate fi omisă”, susține Mihai Weber.

Acesta a comentat și faptul că mai mulți primari din Gorj s-au solidarizat cu protestul național “România vrea autostrăzi”, care va avea loc pe 15 martie, la ora 15.00, când mii de oameni au anunțat că vor întrerupe lucrul. Primarii din Târgu Jiu, Rovinari, Turceni, Bâlteni, Bălești și Bustuchin au spus că vor întrerupe și ei lucrul, pentru a cere urgentarea realizării unui drum expres care să lege Târgu Jiu de Craiova. Weber le transmite că astfel de manifestări ar fi fost utile acum patru-cinci ani: “Ipocrizie. Cei care acum fac tot felul de jocuri de imagine în jurul acestui subiect cunosc foarte bine etapele legale ale unui astfel de proiect. Mai ales cei care sunt primari. Nu văd care este scopul acestor manifestări, manifestări care vin după anunțul că acest drum a fost aprobat și se că se va realiza. În opinia mea, toate aceste proteste sunt doar manifestări electorale, populiste și, prin urmare, inutile. Ar fi fost de ajutor în urmă cu 4-5 ani, când am pornit demersurile pentru aprobarea acestui proiect. La acea vreme nimeni nu s-a arătat interesat să se mi se alăture în susținerea acestui proiect, nu s-au organizat acțiuni civice, deși am explicat de nenumărate ori necesitatea realizării unui astfel de drum expres”.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat marți, 12 martie, pe portalul licitațiilor publice, anunțul privind scoaterea la licitație a studiului de fezabilitate și proiectului tehnic de execuție pentru Drumul Expres Craiova - Târgu Jiu. Firmele interesate pot depune oferte până pe data de 3 mai. Lucrarea este estimată la 26,2 milioane de lei. (R.S.)

Vizualizări: 1,590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: