Descoperire în Antarctica. Colonie de 1,5 milioane de pinguini

O mare colonie de pinguini Adelie a fost descoperită în Antarctica, spulberând temerile specialiştilor referitoare la posibila dispariţie a acestei specii din cauza încălzirii globale.

Colonia formată din aproximativ 1,5 milioane de exemplare trăieşte pe Insula Danger (n.r. Insula Pericolelor), acolo unde efectele schimbărilor climatice şi activităţilor omului sunt mult mai puţin pronunţate decât în alte părţi ale Antarcticii.

Aceste insule sunt izolate şi înconjurate de o gheaţă groasă, permiţându-le acestor pinguini să se ascundă de lumea exterioară. Din acest motiv nici specialiştii nu au reuşit să îi descopere până acum.

Colonia a fost scoasă la iveală de o echipă de oameni de ştiinţă în timpul unei expediţii. Mirarea lor a fost cu atât mai mare cu cât Insulele Danger nu erau cunoscute ca fiind un habitat important al pinguinilor.

„Această descoperire impresionantă ne arată cât de multe lucruri mai avem de învăţat despre această specie reprezentativă a gheţii”, a explicat directorul programelor WWF din zona polară, Rod Downie.

Echipa a filmat colonia de pinguini cu ajutorul dronelor, reuşind să îşi dea seama, astfel, de dimensiunea acesteia.

Vizualizări: 1,726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: