Deșeurile menajere din Glogova, ridicate de la poartă

Comuna Glogova are un sistem modern de preluare a deșeurilor menajere. Primăria a contractat o firmă pentru a ridica gunoiul de la gospodăriile din satele componente. Vineri, 21 octombrie, va fi prima zi de colectare. Administrația locală a achiziționat pubele necesare pentru fiecare gospodărie, pe care le-a și distribuit. Taxa plătită de cetățeni pentru ridicarea gunoiului este una mai mult modică.

Circa 800 de europubele au achiziționat autoritățile locale, din bugetul local, pentru a le distribui la gospodăriile din comună. Primăria a contractat și o firmă specializată în colectarea deșeurilor de acest gen, așa cum legislația în domeniu o impune. Vineri, firma respectivă va merge din casă în casă în satele comunei Glogova pentru a colecta aceste reziduuri menajere de la cetățeni. Și așa se va întâmpla și de aici înainte, în fiecare vineri, spune primarul comunei Gheorghe Alpredi. "Vineri este prima zi în care începe activitatea firma pe care am contractat-o, care este din Drobeta Turnu Severin. Este prima zi în care cetățeanul își scoate pubelele la poartă. Fiecare gospodărie a primit pubelă. Pentru colectarea gunoiului fiecare gospodărie va plăti o taxă anuală de 50 de lei", a declarat Gheorghe Alpredi, primarul comunei Glogova.
La nivelul comunei Glogova sunt în jur de 800 de gospodării. Firma contractată de primărie pentru a ridica deșeurile menajere va trebui să asigure niște pubele de o capacitate mai mare pentru agenții economici din zonă cu care va trebui să încheie contracte individuale.
Primăria a parafat o înțelegere cu firma mehedințeană pentru a colecta deșeurile menajere timp de un an. În funcție de cum va evolua colaborarea, autoritățile locale vor decide dacă vor lucra împreună și în anii următori. Până acum cetățenii comunei aruncau resturile menajere la containere amenajate în diverse puncte din sate.

Vizualizări: 513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: