Despăgubiri pentru doi poliţişti ultragiaţi

Un tânăr a scăpat de acuzaţiile de ultraj ce i-au fost aduse, dar va trebui să scoată bani buni din buzunar şi să îi despăgubească moral pe agenţii de poliţie pe care i-a pus la pământ în timpul unui control.

Șoferul în cauză este Dorin Gheorghe Petcu, fiul unui fost comisar de la Garda Financiară Gorj şi nepotul consilierului local Viorel Petcu, iar incidentul în care a fost implicat s-a produs în urmă cu un an şi jumătate la Scoarţa. Agenţii Ovidiu Cătălin Chiriţă şi Valentin Diaconu l-au oprit pe şofer întrucât nu purta centura de siguranţă. Petcu a oprit iniţial maşina, dar când a văzut că este sancţionat s-a urcat la volan şi a pornit în trombă, luându-i pe capotă pe cei doi agenţi.

Judecătoria Târgu Cărbuneşti a decis ca el să fie achitat de acuzaţiile de ultraj ce i-au fost aduse de procurori. În schimb, magistraţii au stabilit ca pentru Chiriţă să plătească 10.000 de lei daune morale şi 338 de lei despăgubiri materiale. În cazul lui Diaconu, acesta ar urma să fie despăgubit cu 445 de lei drept daune materiale, valoarea daunelor morale fiind de 5000 de lei. În acest dosar, inculpatul a fost reţinut 24 de ore pe 21 mai anul trecut. Sentinţa dispusă acum de judecători nu este definitivă, putând fi contestată.

Vizualizări: 2,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: