Deszăpezire cu utilaje de împrumut

Iarna a venit în Gorj, în zona montană Rânca stratul de zăpadă fiind de peste 10 centimetri. Gorjul nu are însă contract cu o firmă de deszăpezire, motiv pentru care s-a apelat la utilajele din judeţele vecine. Acestea au intervenit deja la Rânca, unde în week-end a viscolit puternic, drumurile fiind acoperite permanent de zăpadă.


Gorjul se află printre cele 15 judeţe din ţară care nu au contract pentru deszăpezirea drumurilor naţionale. Licitaţia organizată de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova a fost câştigată de către societatea Delta ACM, din judeţul Olt, dar a fost contestată de firmele Anastamar şi Gecor din Giurgiu. Pentru a nu fi probleme cu deszăpezirea, în Gorj au fost trimise utilaje din judeţele vecine. „Regionala de Drumuri Craiova se află în litigiu, a fost contestată soluţia, fiind respinsă de CNADNR s-a acţionat în instanţă. Celelalte trei judeţe din regiune au contracte de deszăpezire şi ne-au dat deja şi nouă, la nivelul judeţului Gorj, trei utilaje, urmând ca dacă sunt situaţii speciale să ne mai trimită şi alte utilaje pentru că au această capacitate”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.
Utilajele trimise de vecini au fost puse la treabă, în acest week-end când la Rânca a viscolit puternic. „Sperăm că se va lămuri situaţia în instanţă, pentru că se va judeca la regim de urgenţă. Sperăm ca totul să decurgă bine. La finalul săptămânii s-a acţionat la Rânca, a fost viscol, a fost zăpadă şi a fost nevoie să se intervină pentru deszăpezirea drumurilor”, a precizat Sorin Arjoca. În cazul unor ninsori abundente, mai multe drumuri naţionale din Gorj, inclusiv cele din Rânca, ar putea rămâne blocate din cauză că nu există utilaje suficiente pentru deszăpezire.

Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: