Deţinuţii primesc peste gard telefoanele de la rude

Peste 20 de telefoane mobile au fost găsite numai în această lună asupra deţinuţilor de la penitenciarul Târgu Jiu în urma percheziţiilor făcute de cadrele penitenciarului. Telefoanele mobile ajung în posesia lor în urma aruncării lor de către rude chiar în curtea penitenciarului.

 Deţinuţii continuă să dea în continuare bătăi de cap cadrelor penitenciarului Târgu Jiu şi asta pentru că nu renunţă la telefoanele mobile pe care nu au dreptul să le deţină asupra lor. Deşi au loc percheziţii frecvente, deţinuţii ajung în posesia mobilelor cu ajutorul rudelor. „Pe luna martie am găsit asupra lor 25 de telefoane mobile iar în lunile ianuarie şi februarie în total 60 de telefoane. În urma percheziţiilor le luăm dar nu durează mult şi primesc altele cu ajutorul rudelor care le aruncă de pe acoperişul unui bloc situat la 2 metri distanţă. Sunt însă rudele le învelesc în burete şi le aruncă chiar în curtea penitenciarului”, a declarat Dorinel Boitor, director adjunct la penitenciarul Târgu Jiu.

Reprezentanţii penitenciarului spun că este foarte periculos ca deţinuţii să aibă asupra lor telefoane mobile pentru că aceştia, în majoritatea cazurilor infractori, pot coordona infracţiunile prin telefonul mobil. „Ei iau legătura cu familia prin intermediul telefonului situat pe secţie şi aşa ajung la telefoane mobile. Nu au voie pentru că ar putea să coordoneze infracţiunile din detenţie”, a declarat Dorinel Boitor.

În prezent, în Penitenciarul Târgu Jiu se află 400 de deţinuţi.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: