Dezbatere publică pe tema parcării de la Rodna

Scandalul pe tema parcării de la Rodna este departe de a fi stins. Câţiva consilieri locali au întocmit un proiect de hotărâre prin care propun să scoată la licitaţie concesionarea şi ridicarea unei parcări supraetajate în zonă. Asta în condiţiile în care primarul Marcel Romanescu a propus ca terenul să fie administrat de Primăria Târgu Jiu.

Şase consilieri de la PSD şi ALDE au realizat proiectul de hotărâre ce va fi dezbătut într-o şedinţă de Consiliu Local viitoare. Aceştia susţin ca terenul să ajungă la o societate privată care să-l concesioneze şi să construiască acolo parcarea supraetajată. „Este vorba de a scoate la licitaţie pentru concesionare şi construirea unei parcări supraetajate. Poate să participe oricine vrea să construiască parcarea respectivă. Consider că este oportun să avem locuri de parcare. Dacă domnul primar nu a prevăzut nimic în buget pentru locurile de parcare, Consiliul Local trebuie să preia iniţiativa şi să facă acest lucru”, a declarat consilierul ALDE Eduard Lădaru.

Viceprimarul Aurel Popescu a comentat şi el această situaţie. Susţine că va fi făcut un studiu şi consilierii locali vor decide dacă se impune scoaterea la licitaţie a parcării de la Rodna. „Dorim ca acel studiu de oportunitate să nu rămână la nivel de studiu. Acel lucru poate fi discutat şi Consiliul Local poate decide dacă este oportună scoaterea la licitaţie a realizării unei parcări supraterane sau nu. Nu este nimic ilegal în această situaţie”, a declarat Popescu.

Venituri pentru primărie

În schimb, primarul Marcel Romanescu vrea să consulte târgujienii. În acest sens, are în plan să organizeze o dezbatere publică. „Aş vrea să fac o dezbatere publică. Părerea mea este că această parcare ar putea să redevină a municipalităţii. Eu consider ca ar fi foarte bine ca primăria să administreze acea parcare în mod propriu. Sunt anumite venituri pe care primăria le poate încasa. Putem să prevedem exact care sunt veniturile pe care le-ar avea primăria în primele şase luni după ce le preia”, a explicat primarul Romanescu.

Întâlnirea cu târgujienii dornici să ştie soarta parcării respective va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, în Sala Sporturilor. „Avem mai multe locaţii. Una dintre ele ar putea să fie Sala Sporturilor, unde să vină cetăţenii să-şi exprime punctul de vedere. Cred că săptămâna viitoare ar putea avea loc, ţinând cont că acum suntem concentraţi pe Zilele Municipiului. Cetăţenii trebuie să ştie ce se întâmplă cu această parcare”, a mai declarat Marcel Romanescu.

Vizualizări: 2,009

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: