Dezvăluiri în cazul morţii lui Cătălin Mihu

Ionuţ, prietenul lui Cătălin Mihu, a fost cel care l-a însoţit pe acesta la spital, în ultima seara dinaintea morţii sale. Ionuţ a povestit pentru jurnaliştii de la Pandurul ce s-a întâmplat la spital.

Vineri spre sâmbătă,  prietenul care l-a însoţit pe Cătălin a chemat la maşină un cadru medical de la Camera de Gardă de la Spitalul Sadu, unde a ajuns prima dată, pentru că tânărul nu se putea deplasa. După spusele însoţitorului, Cătălin a fost examinat „vizual şi verbal“ după care a fost trimis cu maşina particulară la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. „Am fost cu Cătălin şi cu câţiva prieteni la discotecă. La un moment dat, el a ieşit afară că se simţea rău. M-am dus după el şi am intrat în maşină, am stat puţin de vorbă şi mi-a zis să mergem la spital că nu îi este bine. Am plecat şi ne-am oprit la spitalul din Bumbeşti-Jiu“, îşi începe povestea Ionuţ.

„Cătălin i-a spus să-i facă ceva că nu se simte bine“

Prietenul lui Cătălin Mihu, înmormântat acum două zile, a declarat că asistentul i-a spus că pacientul este beat şi i-au trimis la Târgu-Jiu. „Am intrat în curte şi am mers la Camera de Gardă. Acolo era un medic sau un asistent şi i-am spus că am pe cineva în maşină care nu se simte bine. A mers cu mine la maşină, l-a consultat pe prietenul meu vizual şi verbal şi mi-a zis să-l duc la Târgu Jiu că este în stare de ebrietate. Cătălin i-a spus să-i facă ceva că nu se simte bine, transpiră, îl doare inima şi nu se poate ţine pe picioare. Cadrul medical a insistat să plecăm. Nu ne-a zis dacă acolo în spital este medic, nu ne-a zis să intrăm nici măcar ambulanţă nu ne-a dat deşi erau două parcate în curte“. Aceştia au plecat la Târgu-Jiu. Cătălin transpira abundent şi-l durea în dreptul inimii. Au ajuns la spital, a fost preluat de medici însă peste ceva timp Ionuţ a fost anunţat că Ionuţ a murit. Întrebările vinde la sine, dacă era îngrijit la Sadu mai avea o şansă-

„Nu am mai stat şi am plecat cu Cătălin la Unitatea de Primiri Urgenţe. Le-am zis aici că nu poate să meargă, am adus un pat dar nu am putut să-l punem pentru că era greu iar apoi au venit cu un căruţ. Cătălin, ajutat, s-a aşezat pe el şi l-au dus înăuntru. Mi-au zis să le las un număr de telefon în caz că se întâmplă ceva să mă sune. Am plecat spre casă şi la puţin timp m-au sunat să-mi spună că a decedat. Aşa s-au petrecut lucrurile”, a declarat Ionuţ, prietenul lui Cătălin. 

Diţescu: Medicul de gardă era ocupat cu un caz grav

După acest incident, conducerea Spitalului Orăşenesc din Bumbeşti Jiu a demarat o anchetă internă pentru a stabili ce s-a întâmplat în seara respectivă la Camera de Gardă. Damian Diţescu, managerul unităţii spitaliceşti, susţine că tânărul a fost văzut de un asistent medical pentru că medicul de serviciu avea grijă de un alt pacient aflat în stare gravă. Totodată, el susţine că cei care au venit la spital nu au mai avut răbdare să aştepte medicul să coboare din secţie. „Noi am început o anchetă pentru a vedea exact cum s-au derulat lucrurile atunci. Ce pot să vă spun la momentul actual este faptul că la Camera de Gardă a fost un asistent pentru că medicul era pe secţie cu un pacient în stare gravă. Ei au plecat înainte să vină medicul la Camera de Gardă pentru că nu au mai avut răbdare. Asta vă pot spune în acest moment”, a declarat Damian Diţescu.

Vizualizări: 244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: