Dian Popescu: Instituțiile deconcentrate fac execuții politice

Instituțiile deconcentrate fac execuții politice, a declarat senatorul Dian Popescu. Acesta a spus că instituțiile de control din județ fac verificări, aplică amenzi și închid firme după criterii politice sau pentru a avea cu ce să se laude la superiorii din București. Popescu a spus la TV Sud că îi va monitoriza pe aceștia și că unii dintre ei ar trebui să părăsească sistemul. 

Reporter: Se așteaptă schimbări la instituțiile deconcentrate. Când le veți face?

Dian Popescu: Nu trebuie să facem greșeala pe care a făcut-o PD-L, să aducem oameni din afară să-i punem directori pentru că le trebuie șase luni până să găsească birourile subordonaților. Avem nevoie de dezvoltarea unui mediu de afaceri pentru că este contribuabil la bugetul de stat. Prin aceste deconcentrate avem obligația să controlăm, să nu permitem ieșirea societăților din cadrul legal. S-a înțeles greșit că sunt instituții de control și sancționare și nu s-a înțeles că au rolul îndrumării.

Rep.: Aceste instituții, de multe ori sunt organ de presiune și opresiune.

D.P.: Așa este! Au fost folosite de anumiți politicieni într-o direcție greșită nedându-și seama că omorând aceste firme mai mici sau mai mari nu o să aibă de unde să-și ia salariile. Aceste deconcentrate, începând de la Garda de Mediu, Garda Financiară, OPC, ITM, Finanțe, dacă execută comenzi politice omoară patru ani firme, patru ani îi omorâm pe ceilalți. Unde ajungem?

Rep.: Ce le transmiteți acestor directori?

D.P.: Că voi monitoriza foarte atent dacă vor face îndrumare sau execuții politice și chiar rog mediul de afaceri, am cabinet parlamentar, să vină și să sesizeze dacă aceste instituții își depășesc cadrul legal. Și l-au depășit de multe ori, au căutat tot felul de tertipuri să dea amenzi ca să-și arate mușchii și să raporteze la București că au muncit, că au dat amenzi și au închis societăți. Sunt mici firme care au greșit și cred că puteau fi îndrumate. (...) Nu vom putea crea locuri de muncă în acest județ dacă noi închidem aceste societăți pentru că statul, după cum vedeți nu mai poate deschide. Folosim aceste deconcentrate considerându-ne, noi politicienii, vătafi pe plantații.  

Rep.: Cum veți alege persoanele pe care să le susțineți pentru aceste funcții la deconcentrate?

D.P.: În ceea ce privește decizia și susținerea PNL, oamenii vor fi din interiorul sistemului, nu din afara sistemului. Vor fi făcute analize și dacă în timpul mandatului s-au ocupat de politică și au făcut lucruri pe criterii politice, acei oameni, din punctul meu de vedere ar trebui să plece nu numai din funcție, ci și din instituție.

Rep.: Aveți un protocol referitor la instituțiile care revin PSD și PNL?

D.P.: Nu avem o împărțire la acest moment.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: