Dieta fără zahăr. Trucuri pentru eliminarea zahărului!

Avantajele renunțării la zahăr sunt multiple: nu mai ai pielea ternă, slăbești, previi obezitatea, cancerul, bolile de inimă și diabetul. Însă este foarte greu dat fiind că găsești zahăr în tpate produsele de pe rafturile magazinelor. Dar cu efort și voință poți renunța la zahăr.

Nu vei putea renunța de la început, însă perseverează. Statisticile arată că e nevoie de minim cinci săptămâni ca organismul să se obișnuiască  și maxim trei luni ca pancreasul să-și reia funcțiile.

Dacă ai poftă de ceva dulce consumă niște nuci sau un fruct.

Înlocuiește dulciurile clasice cu cele sănătoase. Zaharurile naturale se găsesc în fructe, legume, leguminoase și unele lactate. Folosește în loc de zahăr stevia, sirop de agave sau zahăr de mesteacăn. Înlocuiește făina albă cu cea de secară, ovăz, speltă sau migdale. Nu mai cumpăra iaurt cu fructe ci iaurt natur la care poți adăuga fructe. Consumă mai puține banane, cartofi sau fructe confiate. Evită produsele care au terminația oză, cum ar fi maltoză, glucoză, sucroză. Nu uita, zahărul nu conține nutrienți, ci doar calorii.  

Vizualizări: 2,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: