Director de şcoală, acuzat că le bagă pe gât uniforme copiilor

Scandal cât casa într-o unitate de învățământ din județul Gorj. Părinții acuză directorul școlii din Alimpeşti că încearcă să-i oblige prin intimidări să le cumpere copiilor uniforme școlare de la o firmă din București. Calitatea uniformelor, spun părinții, este extrem de proastă, iar prețurile sunt extrem de mari pentru o familie care locuiește în mediul rural. Directorul școlii nu recunoaște acuzațiile, ci spune că părinții și-au dat acceptul nesiliți de nimeni.

Părinții elevilor de la școala gimnazială din Alimpești spun că în urmă cu o lună o firmă din București, Creativ Marketing SRL, a venit în școală și a făcut o prezentare de uniforme. De atunci, spun părinții, sunt terorizați de directorul școlii, Maria Ciocan, să achiziționeze produsele firmei respective. Interesant este că înşişi profesorii unității, și ei părinți, o acuză pe directoare de astfel de gesturi. ”Noi am spus inițial că suntem de acord ca elevii să poarte o ținută decentă, asta a fost opțiunea tuturor părinților, după care a apărut această firmă și de atunci ea a tot încercat să-i convingă pe părinți să cumpere uniformele. Sunt părinte și profesor în același timp și nu mi se pare în regulă să meargă la copiii părinților care nu au dorit aceste uniforme și să le spună să se ghidușească și ei pe lângă părinți să le cumpere și lor”, a spus profesorul Adriana Diaconescu de la școala Alimpești.
Potrivit părinților, directorul școlii încearcă să-i facă pe copii să se simtă marginalizați pentru că părinții nu le cumpără și lor uniforme. ”Nu oricine își permite să dea 185 de lei pe un set de uniformă, dar calitatea este simplă, proastă, nu își merită banii. Mai au o variantă la 140 de lei, dar este uniformă de vară, nu merge luată în toate anotimpurile. Nu putem accepta comunismul în democrație, nu sunt de acord”, a spus Adriana Diaconescu.

Ciocan: Am acceptul a 70 de părinţi
Maria Ciocan, directorul școlii gimnaziale Alimpești, nu recunoaște acuzațiile. Este foarte mândră că are acceptul a 70 din cei 100 de părinți și spune că nu are de ce să dea explicații pe acest subiect. ”Mă deranjați degeaba, sunt la o acțiune la Baia de Fier și nu am ce să vorbesc pe acest subiect. Ce vreți să vă spun, da, am făcut o acțiune pentru uniforme și am acceptul de la 70 de părinți, am comandat la acești părinți uniformele și altceva n-am ce să vă spun. Nu le-am băgat pe gât, am acceptul lor, din 100 de părinți am acceptul a 70 de părinți”, a spus Maria Ciocan, directorul școlii gimnaziale Alimpești.

Vizualizări: 3,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: