Director din Primăria Târgu Jiu, despre raportul ANAF: Nu comentez. Nu am chef!

Directorii din Primăria Târgu Jiu, pe numele cărora au fost emise decizii de imputare a prejudiciului de peste 3 milioane de lei calculat de ANAF, au făcut acţiuni în instanţă. Narcisa Cristea, directorul economic, și fostul primar Florin Cârciumaru au fost primii care s-au adresat justiţiei. Și directorii Marius Ionescu și Ionuţ Jilăveanu l-au acţionat în instanţă pe primarul Marcel Romanescu, în data de 12 septembrie, cerând anularea deciziilor. „Este vorba despre decizia privind imputarea pe care a stabilit-o ANAF. Este acţiunea noastră individuală, contra dispoziţiilor care sunt date pentru împodobirea oraşului de acum șapte ani”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Ionuţ Jilăveanu, șeful Serviciului Gospodărie Comunală, nu a dorit să comenteze acţiunea pe care a făcut-o împotriva primarului. L-am găsit miercuri în biroul său din primărie, situat la etaj, fumând liniștit din ţigară. „Sunt în concediu. Nu comentez despre asta. N-am chef”, a spus Jilăveau, expeditiv.

Magistraţii Tribunalului Gorj nu au stabilit până acum un termen de judecată. Verificarea ANAF a fost dispusă de procurori, care au vrut să afle de ce în anul 2010 iluminatul festiv de sărbători a fost încredinţat societăţii Euro Audit Service din Târgoviște în condiţiile în care lucrările erau cuprinse într-un contract cadru pe zece ani și ar fi trebuit asigurat de firma Romlux Lighting SRL, tot din Târgoviște. Inspectorii ANAF au stabilit un prejudiciu de circa 3,8 milioane de lei. Raportul fiind unul executoriu, primarul Romanescu trebuia să facă deciziile de impunere în termen de 30 de zile, ceea ce a și făcut.  

Vizualizări: 3,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: