Director IDP: Sunt interese să se închidă societatea

Cei aproximativ 150 de disponibilizaţi de la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj au intrat în şomaj, începând de vineri. Directorul Marius Florică spune că încearcă să evite falimentul, deşi susţine că ar fi interese să se închidă societatea. Acesta a mai precizat că, în momentul de faţă, întreprinderea este angrenată în şapte licitaţii, însă din cauza zvonurilor privind închiderea societăţii beneficiarii sunt mult mai reticenţi atunci când vine vorba de contracte.

Conducerea IDP spune că restructurările s-a efectuat din cauză că s-a impus concentrarea activităţii în jurul şantierelor, staţiilor de asfalt şi de sortare. Din cauza lipsei lucrărilor a trebuit modificată organigrama, reducându-se numărul posturi cu mai mult de jumătate. Directorul Marius Florică spune că încearcă să evite intrarea în insolvenţă a societăţii. „Această organigramă ne dă posibilitatea să fim funcţionali până vom lua în execuţie alte contracte. Deocamdată, nu suntem în insolvenţă, dar toată lumea îşi doreşte asta. Au apărut mai multe informaţii de acest gen în presă. S-a zis că IDP are 9 milioane datorii, dar sunt 8,8 milioane creanţe şi e profit de 812.000 de lei în 2015 şi atunci unde e problema? Dacă 2014 a fost pe profit, 2015 a fost pe profit, pe 2016 se închide exerciţiul în luna mai, înseamnă că cineva are interes să manipuleze aceste informaţii”, a declarat Marius Florică.

Directorul IDP Gorj a mai precizat că zvonurile privind insolvenţa pun presiune pe furnizori. „Nu ştiu cine are interes să se închidă societatea, dar acest interes există. Noi, însă, ne luptăm s-o menţinem. Zvonurile cu insolvenţa creează o presiune pe furnizorii noştri, pe partenerii noştri şi luptăm mai mult cu ei, decât am luptat de obicei cu aceşti parteneri, trebuie să le explicăm că suntem viabili. Nimeni nu spune că, în ultimii ani, IDP a performat, a executat lucrări de calitate într-un termen foarte scurt. Am făcut podul de la Albeni, dar s-a uitat acest lucru”, a spus Florică.

ŞOMAJ

Cei aproximativ 150 de disponibilizaţi au intrat de vineri în şomaj. Conducerea AJOFM Gorj se aşteaptă la aglomeraţie în această săptămână, privind înregistrarea dosarelor. „Ne aşteptăm la o perioadă aglomerată. În condiţiile în care vor veni zeci de persoane deodată le vom opri dosarele, le verificăm, iar apoi o să-i contactăm telefonic”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 1,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: