Directori noi în douăzeci de şcoli din Gorj. Vezi unde!

Peste douăzeci de directori de şcoli din cei aproape 110 cărora le-a expirat mandatul la 31 august nu au mai primit deciziile de continuare a detaşărilor pe funcţii. Mulţi dintre ei au fost primiţi cu scandal de cadrele didactice sau chiar de primarii localităţilor. Situaţii de acest gen se întâlnesc la Bustuchin, la Mătăsari sau la Şcoala Generală „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu. În acelaşi timp, directorii care au fost sancţionaţi disciplinar, cum ar fi chiar de Corpul de Control al Ministrului Educaţiei au rămas în continuare pe funcţii. Pe funcţii vor rămâne până la organizarea unui concurs şi cei doi inspectori generali, Justin Paralescu şi Gheorghe Mitescu. <-xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Cu scandal sau nu, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a schimbat 21 de directori şi directori adjuncţi din cei peste 100 cărora le expiraseră delegaţiile. Mai exact, la Grupul Şcolar Industrial Bustuchin a fost numit Ion Pană în locul directorului Claudiu Perescu, la Şcoala Generală Căpreni a fost numit Ion Lungu, la Şcoala Generală Cărpiniş director general va fi George Ciocîrlan, iar director adjunct Andreea Tiriplică. De asemenea, în locul lui  Ion Mihăiţă directorul care s-a pensionat, a fost numită Daniela Raicu, iar la Colegiul Tehnic Motru Elena Booveanu a fost înlocuită cu  fostul director adjunct Nicolae Ruşeţ. Acesta este profesor de matematică şi consilier local. Pe locul lăsat liber de acesta a fost numită Maria Sănătescu. Schimbările au continuat la Motru şi la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1, unde directoarea Alexandra Drăgan a fost înlocuită cu Carmen Voinescu. La Şcoala Generală Nr.1 Novaci director plin va fi Carmen Rădoi, iar pe postul de director adjunct nou creat a fost numită Elisabeta Buduran. Directorul şcolii generale din Peştişani, Ion Pavel, a devenit în urma comasărilor directorul Grupului Şcolar Industrial Minier „Constantin Brâncuşi”, iar Constantin Mutelete, fostul adjunct a devenit directorul Grupului Şcolar Industrial Roşia de Amaradia. Aici director adjunct va fi Ileana Duliga. În judeţ modificări au fost făcute şi la Şcoala Generală Teleşti, unde director va fi Gheorghe Schinteie, precum şi la Şcoala Genrală din Urdari, unde a fost numită Claudia Olteanu.

Patru directori din Târgu Jiu, înlocuiţi

În ceea ce îi priveşte pe directorii de la şcolile din municipiul Târgu Jiu, doar patru vor fi înlocuiţi în noul an şcolar. Astfel, la Şcoala Generală „Ecaterina Teodoroiu” din directoarea Maria Dondera a fost schimbată cu profesorul Gabriel Popescu, iar adjuncta Mariana Nagara a fost schimbată cu Maria Drăgulescu. Un post nou de director adjunct a fost creat la Şcoala Generală „Constantin Brâncuşi”, pe care a fost numit profesorul Sorin Todea. De asemenea, în locul directoarei Aurelia Savu a fost numit profesorul Dumitru Pasăre. Ultima unitate din municipiul Târgu Jiu la care s-au operat schimbări este Grupul Şcolar Tehnologic „Ion Mincu”, unde director va fi Iulia Nănuţ, în locul profesoarei Dorina Popescu.

MANDATE

Dar nu numai directorilor de şcoli le-au expirat delegaţiile, ci şi celor doi generali de la Inspectoratul Şcolar, respectiv Justin Paralescu şi Gheorghe Mitescu. Acestora le-au fost prelungite delegaţiile de Ministerul Educaţiei până la organizarea unui concurs, care va avea loc cel mai probabil în luna martie a anului 2012. Paralescu a menţionat că este ultima dată când Inspectoratul numeşte directori, această atribuţie intrând de anul viitor în sarcina autorităţilor locale.

„Nimeni nu a făcut facultatea de director, toţi suntem profesori, iar în momentul în care accedem într-o funcţie trebuie să fim pregătiţi şi să părăsim această funcţie”

Justin Paralescu

SUPĂRARE

Supărat de decizia Inspectoratului este şi primarul Ion Ciocea din Bustuchin, care nu este de acord cu numirea fostului director Ion Pană în locul lui Claudiu Perescu. Spune că o să distrugă învăţământul din Bustuchin, dat fiind faptul că pe vremea lui profesorii stăteau numai în cârciumi, iar elevii săreau pe geam. De asemenea, în opinia primarului acesta a contribuit şi la dezastrul de la bacalaureat deoarece este profesor de matematică.

Vizualizări: 539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: