Directorul CE Oltenia, primul interviu din 2017. Cum a ajuns la CEO!

Preşedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Boza, a dat primul interviu la o televiziune locală. El a transmis câteva idei, dar destul de puţine pentru a putea înţelege planul lui Boza cu CE Oltenia. A dat asigurări că vrea să facă, dar nu a prea spus cum. Directorul are însă o dorinţă: vrea recunoaştere, să rămână în mentalul public ca fiind cel care a făcut ceva pentru compania din Gorj.
Directorul CE Oltenia, Sorinel Boza, a declarat că niciodată CE Oltenia nu a fost în pragul insolvenţei, chiar dacă fostul director Ionel Ilie declara că societatea a trecut de acest pericol în 2016. Boza a ajuns la CE Oltenia la începutul lunii octombrie. „Compania nu a fost niciodată în pragul să între în insolvență. Întotdeauna am ştiut şi colegii din Directorat au manageriat foarte bine acest sistem și vă spun că nu a fost ușor. Presiunea băncilor a fost mare“. Ulterior, el a punctat că de când este la cârma societății nu s-a discutat despre insolvență.
A văzut anunţul pe site
Sorin Boza a declarat că a ajuns la CE Oltenia după ce a văzut pe site-ul companiei că a fost scos la concurs postul de director la Strategii și Dezvoltare. A susţinut interviu, dar a fost selectat neamțul Klaus Leiders, După ce a plecat Leiders, Boza a fost contactat din nou de firma de recrutare. Acesta a făcut o scurtă caracterizare a CE Oltenia la momentul la care a venit în societate: „Am găsit o companie, care, să spunem, rotea un tăvălug şi nu sunt genul de om să arăt în spate sau să dau vina pe X, dar rotea un tăvălug cu probleme şi muncea să reducă acest tăvălug“.
Interesant este că Boza a declarat că nu știa niciun director atunci când a venit la Târgu Jiu, însă surse din societate spun că acesta avea o relație bună cu Laurenţiu Ciobotărică. „Am o relație excepțională cu toți. Pe domnii Bălăcescu, Ciobotărică nu i-am cunoscut niciodată. I-am cunoscut când am venit aici. (...) Nu cred că vor fi schimbări în directorat. Ar trebui să fim lăsați să lucrăm şi să dăm rezultate“, a spus Boza, precizând că din companie cunoscuse doar pe foştii directori Laurențiu Ciurel și Cosmin Popescu.
DORINŢĂ
Sorin Boza vrea să fie pomenit cu plăcere de gorjeni, atunci când va pleca. „Îmi doresc ca numele meu, când voi pleca, să fie un nume frumos rostit în Gorj, când voi pleca de aici. Să își aducă aminte de mine că am ajutat această companiei să reziste într-o perioadă extrem de grea“.
PRESĂ
Ca și alți directori, Boza a susținut că vrea transparenţă totală în companie și că este deschis colaborării cu presa. Deocamdată însă, răspunde rar la telefon. „Orice afirmaţie care se face în presă trebuie validată de biroul nostru de presă, de către mine. Sunt un tip al cărui telefon e deschis non stop. Trebuie să lucrăm la imaginea acestei companii“, a spus Boza la TV Sud.

Vizualizări: 4,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: