Directorul de la Agricultură îi dă peste nas prefectului

Dan Tănăsescu, şeful Direcţiei de Agricultură Gorj, a făcut primele declaraţii după ce prefectul Ciprian Florescu şi-a trimis Corpul de Control peste el. Tănăsescu spune că verificarea trebuia făcută, însă neregulile identificate sunt nesemnificative, unele din ele chiar forţate. Directorul Tănăsescu a sugerat cumva că între compartimentele Direcţiei Agricole nu prea există comunicare, de aici şi multe probleme găsite de Corpul de Control.

O primă constatare făcută de către Corpul de Control a fost aceea că doi salariaţi de la Contabilitate nu aveau fişa postului. În realitate, spune directorul Dan Tănăsescu, cei doi au fişa postului, însă au refuzat să o semneze. Totodată, i s-a imputat directorului că nu a întocmit fişele de post pentru posturile vacante. „Consider eu, ca directorul acestei unităţi, că era necesar, că trebuiau făcute, dar n-am periclitat cu nimic activitatea Direcţiei pentru Agricultură Gorj. Tot ce s-a recomandat o să luăm punct cu punct şi o să remediem, deja majoritatea s-au remediat”, a declarat Dan Tănăsescu, şeful de la Agricultură. Un alt aspect care nu a fost pe placul celor de la Prefectură a fost acela că la Direcţia Agricolă, casiera nu este singura care pune mâna pe bani. „Noi acum o să avem proiecte în derulare şi o să ne deplasăm să ţinem cursuri care se plătesc pe Agromediu pentru cei care primesc subvenţii de la APIA. Şi o să avem, de exemplu, în aceeaşi zi la Polovragi, la Baia de Fier, la Tismana. Cum o să se ducă casiera să încaseze banii în toate locurile în aceeaşi zi?”, a mai spus Tănăsescu.

Şef de serviciu peste trei oameni?

Tot directorului i s-a imputat faptul că nu are două posturi de şef serviciu ocupate prin concurs şi nici n-a delegat niciun salariat pe această funcţie. Ori, directorul Tănăsescu spune că nu sunt suficienţi salariaţi că să fie delegaţi şefi de serviciu. „În compartiment sunt patru salariaţi, de aia nici nu s-a putut scoate postul la concurs. Nu directorul întocmeşte toate aceste hârtii, am mai spus că într-o unitate dacă nu este colaborare între compartimente, adică nu ţi se aduc la cunoştinţă anumite lucruri, n-am cum să fiu pus la punct”, a precizat Dan Tănăsescu, şeful Direcţiei Agricole Gorj.  

Prefectul Florescu a spus că va trimite Corpul de Control la toate serviciile deconcentrate, unii directori vorbind pe la colţuri că se doreşte schimbarea lor din funcţie.

Vizualizări: 1,651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: