Directorul din CEO, Daniel Antonie, la un pas de demitere

Judecătorii au respins contestaţia lui Daniel Antonie, care încerca să scape de controlul judiciar în dosarul în care e judecat pentru un prejudiciu de peste 400.000 de lei. Astfel, acesta şi-ar putea pierde funcţia de director al Diviziei Miniere din cadrul CEO. Daniel Antonie este acum în concediu de odihnă.

Divizia Minieră va rămâne fără conducere deoarece Daniel Antonie va fi, cu siguranţă, demis de către Consiliul de Supraveghere. Daniel Antonie este sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 12 iulie, fiind cercetat pentru abuz în serviciu. Potrivit DNA, el nu mai are voie să îşi exercite funcţia de director la Divizia Minieră. Decizia a fost contestată, iar magistraţii i-au respins, definitiv, cererea.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2013-martie 2014, Daniel Antonie, în calitate de director al Sucursalei Divizia Minieră din cadrul CE Oltenia, beneficiind de complicitatea altor persoane, a dispus achiziţionarea la preţuri supraevaluate a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor şi 170 truse sanitare de prim ajutor. Prejudiciul calculat de procurori este 415.000 lei. Nu se ştiu, deocamdată, celelalte persoane implicate. Daniel Antonie trebuie să se prezinte periodic la poliţie şi nu poate părăsi ţara. De asemenea, el nu are voie să comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu angajaţii care i-au fost complici.

Însă foarte important este că Daniel Antonie nu mai poate exercita funcţia de director la Divizia Minieră. Daniel Antonie mai este cercetat şi în dosarul "Bani pentru Medinţu", alături de fostul manager Laurenţiu Ciobotărică și de Dorina Jianu, șefa de la Juridic. Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu, după ce aceştia ar fi acordat suma de 128.000 lei fostului director al Diviziei Energetice pentru a demisiona.

Vizualizări: 1,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: