Directorul teatrului "Elvira Godeanu" nu va fi promovat prin concurs. Motivul!

Activitatea directorului Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" din Târgu Jiu, Marian Negrescu, a fost evaluată de administraţia locală împreună cu directori de teatre din țară. Acesta a obținut o notă apropiată de nota maximă în urma verificării. Anul acesta îi expiră mandatul de director însă autoritățile locale din Târgu Jiu spun că acesta nu va trebui să susțină un concurs pentru a conduce pe mai departe unitatea, pentru că a obținut o notă peste 9 la evaluare.

Problemele legate de incompatibilitate ale directorului Marian Negrescu par să nu-i fi interesat pe membrii comisiei de evaluare din care au făcut parte și câțiva consilieri municipali. La evaluarea activității pe anul 2015, Negrescu a obținut o notă foarte mare. "Alături de directorii teatrelor din Constanța și Pitești am făcut evaluarea directorului Marian Negrescu. Rezultatul a fost excepțional, media 9,82", a declarat Nicolae Mergea, membru al comisiei de evaluare.
În fapt, Marian Negrescu a primit nota 9.75 pe analiza raportului final de activitate și nota 9.88 la susținerea acestui raport în cadrul interviului. Rezultatul final al evaluării a fost avizat luni, 30 mai, printr-o hotărâre de a Consiliului Local Târgu Jiu. Mandatul de director al lui Marian Negrescu expiră anul acesta, iar pentru a rămâne în funcție trebuie să prezinte un nou proiect de management și nu să susțină un concurs, așa cum se obișnuiște la astfel de funcții de conducere. "Având în vedere că mandatul expiră anul acesta se va organiza din nou susținerea unui proiect de management, dar având nota peste 9 doar se face prelungirea mandatului și nu un concurs, cu alți participanți. Legat de problemele cu ANI, sunt hotărâri definitive care-l absolv de toate problemele. A fost evaluarea din 2014 pentru problemele de atunci, s-a încheiat. În mod normal nu se scoate la concurs, e prelungire de mandat", a mai spus Nicolae Mergea.
Proiectul de management va trebui să fie în conformitate cu cerințele unui caiet de obiective ce urmează a fi elaborat și aprobat de Consiliul Local Târgu Jiu. Dacă proiectul de management va fi pe placul comisiei, Marian Negrescu va conduce și în următorii 4 ani teatrul din Târgu Jiu.

Incompatibilitate
Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil pe Marian Negrescu în 2014, după ce a constatat că în perioada 2008-2013 a încheiat cu teatrul 42 contracte de colaborare pentru activități și prestații artistice, atât în calitate de director-manager al teatrului, cât și în calitate de colaborator, contracte în urma cărora a obținut suma de 466.128 lei. Directorul Negrescu a scăpat de toate acuzaţiile formulate la adresa sa de procurori și de inspectorii ANI, Curtea de Apel Craiova dând un verdict final favorabil în dosarul acestuia. Negrescu a fost achitat după ce instanța i-a admis apelul și l-a respins pe cel al procurorilor. Inițial a primit o condamnare cu suspendare la Judecătoria Târgu Jiu.

Vizualizări: 290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: