Directorul Tonca, luat la ţintă de vânătorii gorjeni. Şef nou la AJVPS Gorj

Niculaie Tonca părăseşte Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj, vineri fiind ultima zi de lucru. Consiliul Director a luat act de încetarea contractului de muncă al directorului ca urmare a pensionării. Deşi ar mai fi putut rămâne la conducerea AJVPS Gorj, Tonca a fost lăsat să-şi vadă liniştit de pensie, membrii asociaţiei imputându-i lipsa de transparenţă în actul managerial.

11 dintre cei 13 membri ai Consiliului Director au votat luni, 11 septembrie, pentru desemnarea unei alte persoane în fruntea AJVPS Gorj, deși exista posibilitatea încheierii unui alt contract de muncă cu pensionarul Tonca. „Nu l-a dat nimeni afară. Nimeni nu a spus că și-a desfășurat activitatea defectuos, în condițiile în care la pensionare lași o unitate cu 2,2 milioane lei în cont și, mai mult decât atât, a obținut toate apele din Gorj. Singurul lucru care i s-a imputat domnului director a fost lipsa de transparență. Dumnealui era un tip mai tăcut, nu vorbea mult, consilierilor li se părea că este un om care îi ignoră”, a declarat Ion Ciocea, președintele Consiliului Director al AJVPS Gorj.

„Cum să fiu înlăturat?”

Sorin Birceanu, secretarul AJVPS Gorj, va fi interimar şef peste vânătorii şi pescarii din Gorj. „Sunt și alte persoane care merită să fie promovate în conducerea asociației, cu studii superioare. Domnul Birceanu este inginer în domeniul cinegeticii și considerăm că a ajuns în vârful profesional”, a explicat Șerban Predescu, membru în Consiliul Director.   

Niculaie Tonca nu a dorit să comenteze afirmațiile membrilor Consiliului Director. „Nu discut problemele acestea. Cum să fiu înlăturat? Am și eu o vârstă, am ajuns la limita de vârstă prevăzută în Codul Muncii. Așa scrie: contractul încetează de drept”, a spus Niculaie Tonca. 

Spor de condus mașina   

Comitetul Director al AJVPS Gorj a mai hotărât scurtarea valabilității Contractului Colectiv de Muncă de la doi ani la un an printr-un act adițional, dar și eliminarea sporului de condus mașina instituției, de 150 de lei, de care beneficia directorul AJVPS Gorj, dar și alte câteva persoane din unitate.

Vizualizări: 3,159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: