Discuţii despre redeschiderea carierei Bustuchin

Ieri au avut loc discuţii despre redeschiderea Carierei Bustuchin. Directorul executiv al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, autorităţile judeţene şi autorităţi din Vâlcea s-au întâlnit pentru a discuta despre redeschiderea carierei.

Primarul din Roşia de Amaradia salută iniţiativa şi spune că ce se întâmplă acum este rodul demersurilor făcute în ultimii ani. Laurenţiu Ciurel crede că cel mai devreme cariera de la Bustuchin se va deschide anul viitor. „Este un proiect de deschidere a Carierei Bustuchin. Împreună cu autorităţile din Vâlcea şi Gorj şi cu cei de la cariera Berleşti studiem posibilitatea de a extinde cariera. Cel mai probabil acest lucru va avea anul viitor”, a precizat Ciurel. 

Liviu Cotojman, primarul de la Roşia de Amaradia, crede că este rodul demersurilor făcute de el şi de vechea conducere a Complexului Energetic Oltenia. „Este rodul muncii mele şi a vechii conducerii a CEO de circa patru ani, de când am făcut lobby pe la Guvern şi am obţinut hotărârea, numai că acest perimetru va fi deschis în primăvara anului viitor. În primăvară, în martie,  în primă fază va fi exploatarea, va fi făcută cu utilaje auto, după care în august, un alt excavator 01 va funcţiona efectiv în acest perimetru'', a adăugat Liviu Cotojman. Prin deschiderea carierei de la Bustuchin  se vor păstra 500 de locuri de muncă. 

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: