Discuții între Artego și CEO, mediate de Cosmin Popescu

Complexul Energetic Oltenia, Artego și Consiliul Județean Gorj au dat publicității o Informare în care arată că au avut discuții comune prin care au fost clarificate toate aspectele de natură comercială și juridică dintre cele două societăți comerciale. Reamintim că a fost o întreagă dezbatere în spațiul public cu privire la licitația pe care CEO urmează să o organizeze pentru achiziționare de covoare de cauciuc, scoaterea unei clauze din caietul de sarcini ducând la suspiciunea că se urmărește favorizarea unor firme străine.

„Urmare a informațiilor contradictorii apărute în spațiul public referitor la relația comercială dintre CE Oltenia SA și Artego SA, la inițiativa Consiliului Județean Gorj, conducerile celor două societăți au purtat, în ultimele zile, discuții asupra continuării relațiilor de parteneriat în condiții strict legale, clarificând toate aspectele de natură comercială și juridică”, se arată în informare.

CE Oltenia și Artego au o colaborare care datează din 1981.

Contractul-cadru încheiat în 2016 între cele două companii este valabil până în septembrie 2018, dar suma este aproape epuizată, deoarece activitatea minieră a fost mult mai intensă în acest an.

Dacă va fi obținut acordul Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, suma va putea fi suplimentată, iar licitația reluată anul viitor.

De foarte mulți ani în caietul de sarcini al CE Oltenia a fost prinsă o clauză care obliga furnizorul de covoare de cauciuc să recupereze deșeurile de bandă, care ajunseseră să sufoce carierele miniere. Companiile străine sunt interesate de scoaterea acestei clauze, deoarece pentru ei ar fi costisitor să transporte banda uzată la mii de kilometri pentru a o recicla.

CEO a susținut în primă fază că fabricile de ciment ar prelua acest deșeu și l-ar și plăti, dar un fost angajat al Artego a demonstrat într-o scrisoare deschisă că este exclusă arderea benzilor de cauciuc în cuptoare rotative cu cord, din cauza greutății. Astfel de deșeuri de cauciuc au fost refuzate de-a lungul timpului de fabricile de ciment, a argumentat inginerul Vasile Crăc în scrisoarea adresată conducerii CEO.

Vizualizări: 1,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: