Dispar tarifele de roaming în UE, din 15 iunie

Românii care călătoresc în interiorul Uniunii Europene (UE) şi în ţările din Spaţiul Economic European vor plăti convorbirile, mesajele şi SMS-urile la tarife naţionale, începând cu data de 15 iunie, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). 

„Începând cu data de 15 iunie 2017, minutele, SMS-urile şi datele consumate în roaming în interiorul Uniunii Europene (UE) şi ţărilor din Spaţiul Economic European (SEE) se vor scădea din resursele naţionale incluse. După epuizarea acestora, consumul va fi tarifat la fel ca în România, în afara propriei reţele, dar în limitele unei utilizări rezonabile. Se realizează astfel trecerea completă la «Roam like at home», sistemul de tarifare european menit să protejeze utilizatorii de grija facturii de roaming în ţările UE, dar şi în Norvegia, Islanda şi Liechtenstein (SEE)”, se arată într-un comunicat al ANCOM. 
Noile condiţii se aplică în mod automat tuturor planurilor tarifare cu serviciul de roaming inclus, achiziţionate atât înainte de 15 iunie 2017, cât şi după această dată. Pentru a beneficia de „Roam like at home”, clienţii existenţi nu trebuie să-şi achiziţioneze un nou plan tarifar sau să îşi reînnoiască abonamentul în vigoare. 


Vizualizări: 1,781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: