Dispensar de 4 milioane de lei într-o comună din Gorj

Un nou dispensar medical uman va fi construit în comuna gorjeană Baia de Fier. Investiția va fi realizată din fonduri guvernamentale, valoarea proiectului fiind de 4 milioane de lei. Pe lângă cabinete pentru medicii de familie, noua unitate medicală va dispune și de un cabinet stomatologic și de unul cardiologic. De asemenea, aici va funcționa și un cabinet pentru analize medicale.

În cadrul dispensarului vor fi create și două apartamente pentru medici și un spațiu în care o să funcționeze o farmacie. Lucrarea va trebui finalizată în 12 luni. ”Începem construirea unui dispensar medical uman, pe fonduri guvernamentale. Se va construi lângă dispensarul existent. Am dat ordinul de începere al lucrărilor. Constructorul este o societate din Târgu Jiu, a fost singura firmă care s-a înscris la licitație. Nu știu ce se întâmplă, tot mai puține firme vin la licitații”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul comunei Baia de Fier.

Dispensarul existent este foarte vechi, însă nu va fi pus la pământ. Clădirea va fi reabilitată și va fi transformată într-un centru de zi pentru bătrâni, spun autoritățile locale. Acesta va fi amenajat cu fonduri europene, atrase prin intermediul Grupului de Acțiune Locală (GAL) din care localitatea Baia de Fier face parte. Și în acest caz, contractul de finanțare a fost semnat.

Vizualizări: 5,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: