Dispensar în container, la Hurezani

Autorităţile locale din comuna Hurezani construiesc un nou dispensar în localitate, după ce au obţinut finanţare pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Actualul dispensar funcţionează într-o fostă casă boierească construită la 1900, condiţiile fiind improprii pentru o unitate medicală. Interesant este că dispensarul va fi construit din containere modulare.

Autorităţile locale din Hurezani vor cheltui peste 240.000 lei pentru ridicarea noului dispensar uman, de altfel singurul din toată comuna. Dispensarul va fi construit din containere modulare, primarul Gheorghe Cîrstea apelând la această variantă pentru că este mai ieftină, dar şi mai rapidă. „Dispensarul va fi construit din module, din prefabricate din care se construiesc şi şcoli sau săli de sport. Au vată minerală la mijloc. Dorim să venim cu o construcţie nouă, din module, pe platformă betonată. Am văzut undeva în Dolj şi foarte multe de acest gen s-au făcut în Ardeal. Este şi o variantă mai ieftină şi vine utilată cu tot ce trebuie, grupuri sanitare, compartimentat aşa cum cere Direcţia de Sănătate Publică”, a declarat Gheorghe Cîrstea, primarul din Hurezani.

Cert este că în localitate îşi desfăşoară activitatea un singur medic de familie, iar clădirea este extrem de veche. „Clădirea e veche, de pe la 1900 şi este o clădire care a aparţinut unor foşti boieri şi care niciodată nu s-a pretat pentru dispensarul medical”, a declarat Gheorghe Cîrstea, primarul comunei Hurezani.

Vizualizări: 1,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: