Disperarea unei mame: „Am găsit fata crestată pe mână, în forma balenei, cu 14 tăieturi, ce să fac?”

O tânără de 16 ani, din comuna Bălești, s-a tăiat pe mâini după ce a urmărit un videoclip despre jocul sinistru „Balena albastră“. Adolescenta le-a spus oamenilor legii că a vrut doar să aibă parte de atenția mamei. Tânăra din Bălești urmează să fie consiliată de un psiholog.

Provocările primite de tineri în jocul „Balena albastră“ sunt variate, dar toate au ca unic scop inducerea unei stări de tristețe, de depresie, de angoasă. O tânără din Bălești, supărată că mama sa nu îi acordă atenția dorită, a urmărit un videoclip în care erau explicate regulile jocului după care, cu un ac, și-a zgâriat mâna, de 14 ori! Disperată că fiica sa își va lua viața, mama a cerut sfaturi altor mămici, pe Facebook.

Strigătul de ajutor al mamei

Întâmplarea a avut loc chiar în ajunul Paștelui. „Ajutor, am o fată de 16 ani, a intrat în jocul Balena Albastră, ce pot face să îmi scap fata de moarte? Poliția zice că nu are ce să facă, ce e de făcut? Am găsit fata crestată pe mână, forma balenei, cu 14 tăieturi, ce să fac să îmi salvez copil? Vă rog îndrumați-mă”, a scris mama tinerei pe rețelele de socializare.

Consiliate de psihologul Poliţiei

Polițiștii gorjeni au spus că s-au autosesizat după ce mama a făcut această postare pe reţeaua de socializare . Și fata, și mama au fost chemate la poliție, unde au primit sprijinul unui psiholog din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj. La Poliție, fata a declarat că nu avea de gând să-și facă rău, ci doar a vrut să-i atragă atenția mamei cu care avusese niște divergențe.

„Vom face verificări”

Tânăra este elevă la un liceu din municipiul Târgu Jiu. „Este elevă în clasa a 9-a. Vom face verificări după vacanţă. Părinţii nu au venit să anunţe la şcoală. Noi avem consilierul şcolar, care este foarte implicat în această problemă, de când a devenit publică la nivel naţional. Doamna a mers la fiecare clasă şi a stat de vorbă cu copiii. Acţiuni la şcoală s-au întreprins în acest sens, dar atâta timp cât părinţii nu spun sau preferă să comunice pe alte canale, nu aveam de unde să ştim. Este un copil liniştit. Un copil bun, ştiu că învaţă bine. Trebuie să discutăm şi analizăm”, a declarat, pentru Mediafax, directorul adjunct al Colegiului Tehnic „Henri Coandă” din Târgu Jiu, Cristina Tauru. 

Galerie foto


Vizualizări: 6,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: