Dispută între spitale pe seama unei operaţii de protezare completă

Operaţia de protezare totală de şold, efectuată de către medicul Gabriel Buciu la Spitalul Rovinari, a dat naştere la o serie de discuţii controversate. După ce managerul Constantin Talabă a declarat că ar fi vorba despre o premieră în judeţul Gorj, doctorul Bogdan Niculescu, şeful Secţiei de Ortopedie a Spitalului Judeţean Târgu Jiu, a reacţionat, inclusiv pe reţeaua de socializare. Niculescu spune că el face astfel de operaţii încă din anul 2011, realizând până în prezent circa 300 de intervenţii de protezare totală.

Bogdan Niculescu, şeful Secţiei de Ortopedie, consideră că managerul Spitalului Rovinari a aruncat cu noroi în munca lui prin faptul că a vorbit despre operaţia de protezare completă ca fiind o premieră în Gorj. „M-a deranjat foarte mult că domnul Talabă a spus că noi punem proteze parţiale, iar dumnealor totale. În rest, poate să-şi promoveze spitalul cât vrea. A mai dat o informaţie incorectă privind artroscopia, artroscopia nu se face pentru artroză, sunt mii de oameni care au artroză şi nu au nevoie de artroscopie. Artroscopia este o operaţie, ea nu rezolvă artroza”, a declarat medicul Bogdan Niculescu. Acesta spune că a efectuat circa 300 de astfel de intervenţii până acum. „Nu-i pot permite domnului Talabă să arunce cu noroi pe noi. Cred că din 2011 până acum am făcut în jur de 300 de astfel de intervenţii chirurgicale. Mai sunt şi colegii de la Târgu Cărbuneşti, unde doctorul Dascălu pune vreo 4-5 proteze pe lună, minim”, a precizat Bogdan Niculescu.
Ortopedul îi recomandă managerului Spitalului Rovinari să furnizeze informaţii din poliţie. „Dacă domnul Talabă a venit de la poliţie, ar face bine să se abţină de la a furniza informaţii medicale pentru că nu se pricepe. Din punct de vedere medical îl apreciez pe colegul meu care a făcut această operaţie, e o performanţă, dar să spui că este singurul spital din Gorj unde se fac astfel de intervenţii este aberant”, spune Niculescu.
FONDURI
Şeful Secţiei de Ortopedie spune că Spitalul Judeţean Târgu Jiu este deja inclus de câţiva ani în programul naţional de protezare. „M-a deranjat pentru că numai eu ştiu cât am tras ca să intru pe programul de protezare. Noi avem 300.000 de lei de la CAS pe an, iar cu banii aceia am cumpărat protezele şi le dăm la oameni gratuit. Nu pot tolera acest comportament pentru că peste 90% dintre pacienţii lor, pe care nu reuşesc să-i rezolve, îi trimit la noi, pe urgenţe. Ar trebui să aibă simţul ridicolului”, a declarat Bodgan Niculescu.
OFENSĂ
Managerul Constantin Talabă crede că medicul Niculescu s-a simţit ofensat de reuşita spitalului din Rovinari. „E problema lui Niculescu dacă se simte ofensat, eu nu am de gând să intru, cu el, în polemică. Nu s-au mai făcut niciodată în Gorj operaţii cu protezare totală, probabil nu ştie despre ce vorbeşte. Să vină cu dovada că s-au mai făcut, în Rovinari în orice caz este în premieră”, a declarat Constantin Talabă.
REALIZARE
Managerul Talabă spune că se mândreşte cu această realizare. „Am prezentat o realizare a spitalului, sunt mândru de această realizare, sunt mândru că avem un personal foarte bine pregătit, pe cine deranjează să-i fie de bine. Mă bucur că ei deja primesc fonduri pe programul de protezare. Despre ce vorbim? Vorbim despre concurenţă, despre cine e primul la start?”, se întreabă Talabă.

Vizualizări: 13,589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: