Distracție la Bălești. Au început Zilele Comunei!

Comuna Bălești va răsuna zilele acestea de muzică și voie bună. Asta pentru că în perioada 6-8 septembrie se desfășoară Zilele Comunei, manifestare aflată anul acesta la cea de-a X-a ediție. Administrația locală a pregăit pentru cetățeni, de ziua lor, un program complex de manifestări. Vor susţine spectacole artiști precum Niculina Stoican, Olguța Berbec sau Marian Medregoniu.

Zilele Comunei Bălești au debutat marți, 6 septembrie, cu o ședință festivă a Consiliului Local. Pe baza sportivă din satul Ceauru au avut loc întreceri sportive dar și festivitatea de premiere a campionatului de fotbal pe comună. Spre seară a avut loc tradiționala horă a satului unde atmosfera a fost întreținută de Formația "Dorinel Dinculeană". Miercuri, cu începere de la orele 10, va avea loc un simpozion de istorie intitulat "Eroii Băleștiului în Primul Război Mondial", eveniment organizat de Societatea de Științe Istorice- Filiala Gorj, Serviciul Județean Gorj al Arhivelor Naționale, Școala Gimnazială "Antonie Mogoș" și Căminul Cultural "Ion Teotoi" Bălești. Manifestarea va fi urmată de lansarea unui număr special al publicației "Monitorul de Bălești", editată de primăria și Consiliul Local, care va purta numele simpozionului.

Concertează artişti celebri

De la orele 19.30 va debuta Festivalul de datini și obiceiuri "Zestrea gorjenilor", ediția a II-a, organizat de Căminul Cultural "Ion Teotoi" Bălești și Școala Gimnazială "Antonie Mogoș" din Ceauru. După festival va urma un concurs de costume populare, "Ansamblul Brâulețul" și alți invitați. Locuitorii sunt invitaţi să încingă hora pe baza sportivă Ceauru, iar atmosfera va fi întreținută de aceeași formație "Dorinel Dinculeană". Ziua de 8 septembrie, ultima zi de petrecere, va fi și cea mai încărcată. Va debuta cu o slujbă dedicată "Nașterii Maicii Domnului" iar mai apoi va urma o ceremonie de decernare a unor diplome de fidelitate pentru 28 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. De la orele 18 va avea loc hora satului Bălești iar de la orele 19.30 un spectacol extraordinar susținut de Ansamblul Profesionist "Doina Gorjului", cu participarea interpreţilor OlguțA Berbec, Niculina Stoican, Valentin Sanfira, Marian Medregoniu, Victorița Lăcătușu, Nicoleta Lăcătușu, Raluca Săpunaru, Daniela Rusu, Daniela Guran și surorile Popescu. Seara se va încheia cu un impresionant foc de artificii oferit de autoritățile locale.

MESAJ

Pentru aceste manifestări, autoritățile au alocat suma de 30.000 lei. Primarul Mădălin Ungureanu le-a adresat o urare cetățenilor, de ziua lor: "Aș dori să transmit cetățenilor din comuna Bălești care se numesc Maria, Mărioara, Marin, Marian multă sănătate, fericire și gânduri numai de bine și le spun un sincer "La mulți ani" tuturor cetățenilor comunei Bălești". 

Galerie foto


Vizualizări: 4,904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: