Doctorul Târziu: Ne pregătim de valul 5

Nici bine nu am scăpat de valul 4 al pandemiei de Covid-19, că ne apropiem de valul 5. Cel puțin asta susțin managerii de spitale. De exemplu, managerul de la Spitalul din Târgu Cărbunești, Constantin Târziu, spune că este posibil ca, după 15 ianuarie 2022, să avem parte de un nou val de infectări.

”Noi deja am început să refacem anumite saloane care au rămas libere după externarea pacienților. Sperăm ca după sărbători să terminăm cu toate saloanele. Ne pregătim ca după 15 ianuarie să vină un nou val. Nu am primit de la minister. Medicamentele care aparțin de spital, le rezolvă spitalele. Noi am făcut aprovizionarea care trebuie să fie făcută, dar referitor la antivirale, nu depinde de noi aprovizionarea”, a spus Constantin Târziu, la Radio Infinit.

Valul patru al pandemiei a adus oboseală și în rândul angajaților spitalului din Rovinari. ”Valul patru ne-a adus la un maxim de 38 de pacienți. Mai mult de atât nu mai putem face, este maxim. Suntem îngrijorați. Cele patru valuri ne-au dus la o oboseală mai mare. Trebuie să facem față indiferent, nu avem ce face”, a spus Constantin Podaru, managerul spitalului din Rovinari.

În ultimele 24 de ore au fost raportate în Gorj nouă infectări și niciun deces.

Vizualizări: 2,980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: