Doi bebeluși au murit de la o bacterie contactată în spital

Doi nou-născuţi au murit în secția de Terapie Intensivă a maternității Cuza Vodă din Iași. Prof. dr. Maria Stamatin, care coordoneaza Centrul de Terapie Intensiva Neonatala a maternitatii, a spus ca, cel mai probabil, bacteria cu care au fost infectati bebelusii - bacilul Klebsiella - a fost adusa de apartinatori, adica de parinti. La rândul lor, părinții spun că bacteria a fost contactată în spital.
Copiii erau născuţi prematur, unul dintre ei având 1.100 de grame, iar celălalt 1.700 de grame, ambii provenind din mame cu hipertensiune arterială, fiind încă de la naştere cu un risc crescut, informează europafm.ro.

Aceştia se aflau în Centrul de Terapie Neonatală din cadrul maternităţii, fiind dependenţi de aparatele de ventilaţie, oxigen, de alimentaţie pe venă şi prin gavaj. Medicii spun că, fiind prematuri, aveau un risc crescut de apariţie a infecţiilor, fiind vorba despre un sistem imunitar slab dezvoltat. 

De asemenea, deşi erau în acelaşi salon, era puţin probabil ca infecţia să se fie transmis de la unul la celălalt, fiind poziţionaţi în zone diferite.

Vizualizări: 3,650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: