Doi directori din CE Oltenia, în preaviz

Doi directori din CE Oltenia, Radu Pop şi Daniel Dragomir, au primit preavizele, spun surse. Vor fi concediaţi cei cu detaşare, pe perioadă determinată şi pensionabilii. Pop şi Dragomir au fost angajaţi pe perioadă determinată. Cei doi directori au fost numiţi în mandatul lui Laurenţiu Ciobotărică şi sunt din Bucureşti. Şi directorul de la Cariera Husnicioara, Costel Mitroi, a intrat în preaviz, dar la cerere.

Actul adiţional încheiat între sindicate şi administraţie prevede că primii care pleacă din companie sunt cei angajaţi pe perioadă determinată, cei cu detaşare, cei aproape la pensie şi la cerere. Până acum au primit preaviz circa 700 de persoane, pensionabili şi la cei care au depus singuri cereri. Până joi nu fusese luată nicio măsură împotriva celor angajaţi pe perioadă determinată sau cei cu detaşare. Joi, directorul Ionel Ilie a semnat preavizele pentru câteva zeci de salariaţi în cadraţi în această categorie. Printre ei s-au aflat şi directorii “bucureşteni”, care mai rămăseseră în companie: Radu Pop şi Daniel Dragomir. Ei au venit în complex în aceeaşi perioadă cu Petra Pătraşcu şi Adrian Teodorescu, ultimii doi deja plecaţi din societate.

Dragomir era şef la Achiziţii, iar Pop la Managementul calităţii, iar de acum aceste două departamente vor intra în reorganizare.

Pe lista celor intraţi în preaviz este şi Andrei Bănică, cel care fusese propus de directorul Ionel Ilie pentru un post la Compartimentul de avertizori de integritate. Bănică era angajat pe perioadă determinată şi chiar Ilie a declarat că l-a ales pentru că nu mai avea loc în următoarea „schemă”. Astfel, numărul celor care părăsesc societatea se apropie de 800.

AMENINŢARE

Numărul celor cu detaşări şi perioadă determinată trecea de 60 spun surse, şi niciun angajat nu primise preaviz. Sindicatele din CE Oltenia ar fi ameninţat cu blocarea procesului de concediere colectivă dacă nu vor fi respectat criteriile din Actul adiţional.

EXCEPŢIE

După anunţul că direcţiile conduse de cei doi vor fi reorganizate şi că directorii vor fi concediaţi, surse din companie spuneau că decizia este greşită pentru că pentru trimiterea acestora în preaviz este nevoie de avizul Consiliului de Supraveghere. Motivul era că aceştia sunt directori. În actul adiţional semnat de CEO cu sindicatele nu apare însă nicio excepţie în privinţa directorilor.  

Vizualizări: 4,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: