Doi elevi din Gorj, pe podium la Campionatul de Unifight

Cristian Andronie și Daniel Ciobanu sunt doi tineri elevi din Târgu Jiu care au reușit să se impună la Campionatul de Unifight ”Golden Gloves” de la Ploiești la începutul acestei luni. Tinerii practică unifight de doar câteva luni, însă pasiunea pentru luptele militare este atât de puternică, încât nimic nu le stă în cale. Sunt ajutaţi ce-i drept de unul dintre puţinii antrenori de unifight din judeţul Gorj, Iacob Chereş, un sportiv care a dus unifight pe podiumul de la Campionatele Europene în 2010 și 2011.

Unifight este un sistem de lupte militare inspirat din Rusia care a ajuns în județul Gorj în urmă cu câțiva ani. Puțini sunt tinerii care se încumetă să practice acest sport, fiind nevoie în primul rând de disciplină și apoi de tactică de luptă. Antrenorul Iacob Chereș a început activitatea de sportiv în urmă cu 22 de ani, prima dată a ales box, după care timp de șapte ani a urmat un curs de shotokan. ”Mentorul meu a fost profesorul Ilie Gâdea, de la Strehaia. Între timp a apărut acest sistem de lupte unifight și am deschis un club în zona Motru, însă tinerii nu s-au arătat atât de interesați. Am încercat și la Rovinari, dar în cele din urmă am rămas la Târgu Jiu. Aici tinerii au fost mai receptivi, eu l-am antrenat pe sportivul Boldea Nicolae, care în 2010 a fost campion european la Unifight Mangalia, iar în 2011 campion european la Reșița și în același an a luat locul III la Campionatele Mondiale de Judo”, a spus Iacob Chereș.

Olimpici și la matematică
La Târgu Jiu predă unifight unui număr de 20 de elevi și rezultatele deja au început să apară. Cristian Andronie, elev în clasa a IX-a, a obținut la începutul lunii aprilie locul I la unifight full și locul al III-lea la unifight light. Daniel Ciobanu este elev tot în clasa a IX-a și a urcat pe podium la campionatul unifight de la Ploiești. În plus, Daniel este și olimpic la matematică. „Rezultatul a venit după o lună și jumătate de antrenament. Îmi place acest sport pentru că învățăm să fim disciplinați. Eu aș vrea să merg mai departe la Academia Militară și consider că acest sport mă poate ajuta. Pentru matematică nu am nevoie de pregătire, vine din firea mea, îmi place. La unifight înveți să ai o tehnică de luptă pe care trebuie să ți-o perfecționezi”, a spus Daniel Ciobanu.
Mai multe despre tehnici de luptă unifight, dar și povestea tinerilor care practică acest sport, puteți afla vineri, începând cu ora 19.00, în cadrul emisiunii ”Despre noi, oamenii” de la Accent Tv.

Galerie foto


Vizualizări: 1,074

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: