Doi funcţionari de la Peştişani, reţinuţi în dosarul cu Pavel

Noi reţineri in dosarul primarului arestat Florin Pavel! Doi funcţionari publici din cadrul primăriei au fost audiaţi ieri de procurorii gorjeni, iar la prânz aceştia au primit mandat de reţinere pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de favorizarea infractorului si fals intelectual.

Ion Feraru, şeful Serviciului de Situații de Urgență, şi Vasile Fuiorea, referent, ambii salariaţi ai primăriei Peştişani au fost duşi la audieri, la Parchet, ieri dimineaţă. După câteva ore, au fost scoşi în cătușe și duşi în beciul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Procurorii au anunţat că Feraru este cercetat pentru că, împreună cu alți doi funcţionari publici ar fi întocmit liste de inventariere care atestau, în mod fictiv, faptul că materialele menționate în procesele-verbale de custodie se găsesc în păstrare la  trei societăți, una dintre ele aparţinând liderului PNL Gorj Dian Popescu.

Feraru a declarat, la ieșirea din Parchetul Judeţean, că nu știe pentru ce a fost adus în faţa oamenilor legii.

Pavel îl trage după el si pe referentul Vasile Fuiorea. Acesta nu a făcut nicio declaraţie.

Procurorii au anunţat că în zilele următoare, la audieri vor fi chemaţi şi alţi funcţionari ai primăriei.

La audieri a fost ieri si subsecretarul de stat Dumitru Parvulescu si sotia sa, oficialul fiind si el după gratii pentru o noapte fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Alți doi funcționari din cadrul Primăriei Peștișani sunt anchetați în aceeași cauză. Un alt funcționar din cadrul Primăriei Peștișani va fi audiat marți de procurorul de caz.

Galerie foto


Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: