Doliu pentru un sat întreg din Peștișani

Locuitorii din satul Seuca sunt în doliu, după ce luni a murit cel mai de vază membru al comunității de acolo. Ion Șurlea, fost lider sindical în urmă cu două decenii, s-a stins din viață la doar 62 de ani, după ce în ultima vreme se retrăsese în satul său natal. Reușise să revigoreze vechi obiceiuri ale zonei, inclusiv sărbătoarea focului ținută de Trifon, pe 1 februarie, trecerea sa în neființă surprinzând pe toată lumea.

După alegerile de anul trecut, el a devenit delegat sătesc, Seuca neavând suficienți locuitori pentru a trimite în Consiliul Local Peștișani propriul consilier, care să aibă și drept de vot.

Primarul comunei, Cosmin Pigui, a transmis cu această ocazie un mesaj de condoleanțe, pe contul său de Facebook fiind postate ale zeci de mesaje pentru familia lui Șurlea. „Un OM cum rar mi-a fost dat să întâlnesc a dispărut astăzi dintre noi, delegatul sătesc de Seuca, Ion Șurlea. Sufletul acelui sat, argintul viu, omul care a unit, sudat, împăciuit o comunitate. O comunitate care a devenit extrem de săracă începând de azi. Comuna Peștișani îl deplânge pe Nelu Șurlea. Suntem alături de familia îndoliată! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis primarul comunei Peștișani.

Vizualizări: 19,539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: