Donații pentru salvarea băiatului unui miner din CEO

Mobilizare impresionantă pentru fiul unui miner din comuna Plopşoru. Tânărul de 16 ani riscă să-şi piardă un picior după o banală lovitură în timpul unui meci de fotbal cu prietenii. O campanie de strângere de fonduri a fost demarată printre angajații Complexului Energetic Oltenia, după ce liderii sindicali Manu Tomescu și Cristi Lădaru au sărit în ajutorul colegului lor, un gest similar și rarisim fiind făcut și de șefii CEO, inclusiv managerul general Sorin Boza cerându-le subordonaților săi să ajute la strângerea banilor. Este nevoie de 20.000 de euro pentru salvarea vieţii lui Ionatan. „La CEO zilele acestea tocmai a intrat prima chenzină pe luna martie și cred că fiecare poate să dea acolo cât consideră că poate. Banii trebuie strânși până în mai-iunie, așa că e timp pentru ca oricine să facă donații”, a spus Manu Tomescu. Donații se fac inclusiv la liceul din Țicleni unde Ionatan e înscris, în ciuda problemelor de sănătate el fiind prezent la cursuri. Directorul Mihai Istrate spune că a discutat inclusiv cu colegii săi pentru a ajuta cu diverse sume de bani, toată lumea putând să facă donațiile în conturile special deschise pentru această cauză.

Medicii din Turceni resping acuzaţiile

Ionatan Florea s-a infectat cu stafilococul auriu după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale la spitalul din Turceni, la trei ani de la producerea incidentului el fiind în situația de a-și pierde viața dacă părinții nu fac rost de banii necesari cu care medicii să îl salveze. Tatăl lui este miner, fiind singurul care lucrează. El a vrut să își doneze un rinichi pentru a-și ajuta fiul, dar tot nu ar fi rezolvat problema.

Pe 16 aprilie 2014 a mers Ionatan pentru prima dată la spital la Turceni. Părinții săi au crezut că nu e nimic grav și au considerat că după consultul medical se va face bine. Două săptămâni mai târziu băiatul era internat aici și operat pentru un hematom, medicul Radu Martin dând asigurări că starea acestuia era bună. „În momentul în care a plecat de la noi din spital nu era într-o situație gravă. A plecat pe picioare, cu o evoluție favorabilă. Urma recuperarea și trebuia să se prezinte la control, dar s-a prezentat doar o singură dată, după care nu a mai venit”, precizează medicul.

Băiatul a ajuns din nou pe mâna medicilor câteva luni mai târziu, dar de această dată la Unitatea de Primiri Urgențe Târgu Jiu, iar mai apoi la Târgu Mureș. În ambele spitale a fost diagnosticat cu stafilococul auriu, o infecția intraspitalicească pe care a contactat-o cel mai probabil la spitalul de la Turceni. Acuzațiile sunt respinse de medici, dar și de managerul Gheorghe Păsărin, cu toții susținând că nici un alt pacient nu a avut o astfel de problemă. În plus, spun şefii spitalului, modul în care se face dezinfecția este strict monitorizat, materialele folosite neprovenind de la faimoasa firmă Hexifarma.

„Elimină fragmente de os”

De mai bine de doi ani Ionatan luptă cu infecția respectivă, acum având nevoie de o intervenție mult mai complexă, care costă. Ruxandra Florea, mama sa, spune că își supraveghează acum băiatul mai mult ca atunci când era mic pentru a se asigura că nu se lovește. „El merge normal în picioare, din punctul acesta nu are o problemă deocamdată. Rana pe care o are acolo e purulentă. Elimină fragmente din os și e permanent în pericol pentru că mi s-a spus că are stafilococul auriu. Am mers din spital în spital și am ajuns unde suntem. Nu știu cât va mai rezista organismul său la bacteria asta. Acum ia tratament naturist pentru a-și întări sistemul imunitar, pentru ca bacteria să scadă în putere”, explică mama.

Cât despre cei aproape 20.000 de euro de care familia are nevoie pentru ca băiatul să se facă bine nici nu poate fi vorba la momentul actual. Ionel Florea este capul familiei, lucrează la Complexul Energetic Oltenia și e singurul salariat din familie. „Când am aflat cât costă am zis că îmi vând un rinichi, dar și eu sunt bolnav și nu pot să fac așa ceva pentru că nu mă acceptă medical. Acum când am auzit că se fac disponibilizări am decis să mă trec pe listă, dar nu acopeream nici un sfert din sumă. Nu mai știu ce să fac. E un tratament costisitor, care e undeva între 15 și 18 mii de euro. Tratamentul pe care îl va urma se întinde pe vreo 4 luni de zile, iar eu nu am de unde să fac rost de suma respectivă. Am aflat că s-au mobilizat colegii și conducerea din CEO și vreau să le mulțumesc tuturor pentru gestul pe care l-au făcut”, spune bărbatul.

Conturile deschise pe numele Florea Gabriel Ionel sunt:

RON: IBAN RO12INGB0000999906698448 - deschis la ING Bank. 

EUR: IBAN RO43INGB0000999906638817 - Cod SWIFT: INGBROBU, Cod BIC; 606410008, deschis la ING Bank N.V Sucursala București.

Galerie foto


Vizualizări: 11,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: