Dorina Jianu – SNLO: 1 – 0

Fostul director financiar-contabil al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), Dorina Jianu, are toate şansele să revină pe postul pe care l-a ocupat până acum un an după ce o instanţă a Tribunalului Gorj a pronunţat o sentinţă în favoarea ei. Deşi a stat doar o lună ca directoare, ea ar urma să primească şi leafa pe perioada de un an de zile în care s-a judecat cu SNLO.

Citeşte şi:

Directoarea economică pusă de Davidoiu cere daune pentru absenţele nemotivate

Jianu l-a vrut pe Burlan ca martor în procesul cu SNLO

Jianu spune că o instanţă a Tribunalului Gorj a pronunţat o sentinţă definitivă şi executorie, dar nu irevocabilă, prin care SNLO este obligată să o reangajeze în postul pe care l-a ocupat la sfârşitul lui 2007 şi primele zile ale lui 2008. Conform acesteia, Societatea Lignitului trebuie să îi achite fostei directoare şi drepturile salariale neplătite în perioada în care aceasta nu şi-a putut îndeplini atribuţiile de director financiar-contabil. "Luni dimineaţa mă voi duce cu hotărârea judecătorească şi cu cererea de reangajare la directorul general. El m-a dat afară atunci, el să mă reangajeze acum", afirmă Jianu.

Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, e convins că, în cele din urmă, unitatea pe care o conduce va avea câştig de cauză, el menţionând că societatea va face recurs şi procesul se va judeca în continuare la Curtea de Apel Craiova. "Doamna poate să vină cu cererea la mine, nu-i nicio problemă, vedem ce soluţie găsim, dar am convingerea că în cele din urmă dreptatea va fi de partea noastră", afirmă Burlan. Directorul general a fost chemat pentru interogatoriu în acest proces, s-a şi prezentat în faţa magistraţilor, în cursul lunii noiembrie, dar Jianu a renunţat la audierea lui după ce Burlan a cerut timp pentru a-şi pregăti răspunsurile, fosta lui subalternă pentru câteva zile solicitând răspunsuri pe loc.

A fost şi concediată

Dorina Jianu a depus o plângere la Tribunalul Gorj şi pentru faptul că în luna aprilie 2009 a fost concediată, plângere care, consideră ea, acum rămâne fără obiect şi, în consecinţă, aceasta va fi retrasă. Jianu a devenit director financiar-contabil al SNLO în 15 decembrie 2007, la finalul guvernării Tăriceanu, ea fiind o fostă angajată a liderului PNL Gorj, Dan Ilie Morega, membru în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Daniel Burlan a devenit director general al SNLO, din partea PDL Gorj, în primele zile ale anului 2008, pe 15 ianuarie acesta conducând o şedinţă a Consiliului de Administraţie la care s-a decis schimbarea lui Jianu din funcţia de director.

Dorina Jianu a devenit ulterior consilier în cadrul SNLO, ea fiind dată afară definitiv după mai multe absenţe. "Atât i-a dus capul, eu sunt economist de meserie şi ei m-au pus consilier juridic. Nici nu ştiam ce să fac pe partea asta, iar când era să mă duc la birou îmi luau cheile şi era totul încuiat. La ce să mă fi dus acolo- De asta am contestat atunci decizia de concediere a mea", spune Jianu.

Dorina Jianu câştigă procesul la Tribunalul Gorj la puţin timp după ce şi fostul director comercial al Complexului Energetic Rovinari, Gheorghe Iliescu, a câştigat în instanţă, după un an şi jumătate, dreptul de a fi repus în funcţie, dar şi plata salariilor ce nu i-au fost acordate în această perioadă. Procesul lui Iliescu va continua, de asemenea, la Curtea de Apel Craiova, după pronunţarea acestei sentinţe fostul director comercial devenind consilier pe probleme comerciale al directorului general al CE Rovinari, funcţia de director comercial nemairegăsindu-se în organigrama actuală a unităţii.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: