Dosarul a doi poliţişti gorjeni, în pronunţare

Câteva zile îl mai despart pe fostul șef al postului de poliție din comuna gorjeană Urdari de aflarea unei sentințe a instanței de judecată într-un dosar în care mai este inculpat și un superior de-al său, Ion Daniel Morie, fost ofițer la Poliția Rovinari.

Cei doi au ajuns să aibă probleme penale pe motiv că ar fi încercat să mușamalizeze o anchetă care îi viza pe doi frați din localitate, prinși la furat de lemne în vara lui 2014. Unul dintre frați este Bebe Rică Tauru, cel a cărui soție, Simina Alexandra Podărelu, l-a acuzat pe Nicu Pasăre de faptul că i-ar fi cerut favoruri sexuale ca s-o scape într-un dosar de furt. Fostul șef de la Urdari a primit o condamnare de 2 ani cu suspendare, sentința nefiind definitivă, după pronunțarea acesteia denunțătoarea declarând că toate acuzațiile au fost parte a unui scenariu pus la cale cu procurorii.

Femeia a făcut precizările în dosarul penal al soțului ei după ce a văzut că procurorii nu s-au ținut de promisiune și au trimis-o și pe ea și pe frații Tauru în judecată, deși fuseseră asigurați că scapă de acuzații dacă îl „rezolvă” pe Pasăre. Verdictul în dosarul în care Pasăre e judecat împreună cu Morie și frații Pasăre e cu atât mai important cu cât, pe parcursul audierilor de la instanță, unii dintre martori s-au ales cu citații la Parchet pentru mărturie mincinoasă, părerea procurorilor fiind aceea că au declarat altceva la proces decât le spuseseră lor.

Unii dintre martori au menționat la instanță chiar și că în declarațiile date la Parchet s-a consemnat altceva decât ceea ce spuseseră ei, motivația fiind aceea că ar fi semnat „orice” numai să fie lăsați să plece acasă mai repede. Un pădurar audiat în sala de judecată a povestit chiar cum, după discuția oficială cu procurorul de caz, acesta i-ar fi reproșat că este „laș” pe motiv că nu ar vrea să dea în vileag o presupusă complicitate între polițiști și hoții de lemne. La instanță pădurarul a declarat însă că împreună cu polițistul Pasăre participase le suficient de multe activități de prindere a hoților de lemne încât să nu poată vorbi despre o complicitate a acestuia cu hoții, ceea ce l-a și determinat să facă publică declarația neoficială a procurorului cu privire la „lașitatea” sa.

De altfel, după reținerea lui Pasăre în urma scandalului inițial privitor la favorurile sexuale înscenate de Podărelu, așa cum aceasta a spus ulterior, prin comună localnici erau uimiți de acuzațiile respective, oamenii având doar cuvinte de laudă pentru fostul polițist. Cuvintele sătenilor nu au ținut însă loc de probe la instanță, dovezile din dosar ducând în cele din urmă la pronunțarea unei sentințe care nu este definitivă deocamdată.

Vizualizări: 1,863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: