Dosarul „Calea Eroilor”, depus la UNESCO

Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO, condusă de Adrian Cioroianu, a depus miercuri, 31 ianuarie 2018, dosarul „Ansamblul Monumental Brâncuşi de la Târgu Jiu” la Centrul Patrimoniului Mondial UNESCO din Paris, în vederea jurizării lui pentru includerea pe lista World Heritage. Centrul va comunica până la 1 martie 2018 dacă dosarul este complet și dacă va fi acceptat ca atare. Un prim raport de evaluare ar urma să fie elaborat până pe 31 ianuarie 2019, iar răspunsul final va fi dat în vara anului viitor.

Dosarul de nominalizare anterior a fost retras de România în 2015, ca urmare a recomandării de neînscriere venită din partea Consiliului Internațional al Monumentelor și Siturilor. Dosarul redactat atunci în limba franceză a fost considerat incomplet, astfel că a fost retras, pentru că o eventuală respingere era definitivă.

Ansamblul Monumental realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu cuprinde mai multe monumente aflate în aer liber: Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului. (A.A.)

Vizualizări: 551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: