Dosarul de evaziune al lui Troacă, rejudecat la Târgu Jiu

În ziua în care aştepta verdictul final al judecătorilor în dosarul în care a fost acuzat de evaziune fiscală şi a şi fost arestat preventiv, fostul primar de la Padeş, Gabriel Mihăiţă Troacă, a aflat că procesul său se va relua la Tribunalul Gorj.

Curtea de Apel Craiova a fost cea care a decis să anuleze sentinţa dată cu mai bine un an de magistraţii gorjeni, judecătorii din Bănie stabilind că se impune rejudecarea dosarului.

Anul trecut, fostul primar fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu un termen de supraveghere de 9 ani, timp în care trebuia să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare. În pedeapsa respectivă era prinsă şi condamnarea anterioară, de 1 an de zile, dată de judecătorii din Braşov, după ce fostul primar fusese prins conducând cu viteză şi fără permis.

„Admite apelurile declarate de Parchet, inculpatul Troacă Mihăiţă Gabriel şi partea civilă Statul Român prin ANAF. Desfiinţează în totalitate sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Menţine actele şi măsurile îndeplinite până la 10.01.2017. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, a stabilit instanţa craioveană.

Fostul primar este acuzat în acest dosar că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 2,7 milioane de lei. Banii trebuiau plătiţi de firma acestuia, care deţine o balastieră în Padeş, faptele având loc înainte ca Troacă să devină primar al localităţii. Din prejudiciul respectiv, până în momentul pronunţării deciziei de condamnare, inculpatul achitase doar 100.000 de lei.

Vizualizări: 1,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: