Dosarul medicului Diţescu, respins la concursul pentru şefia secţiei

Comisia din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Târgu Jiu a analizat dosarele depuse la concursul pentru funcţiile de şefi de secţie la Chirurgie II și Obstetrică - Ginecologie. Dosarul unuia dintre candidaţi a fost respins pe motiv că a fost sancționat în trecut de Colegiul Medicilor. Este vorba de cel al medicului Damian Dițescu. Medicul ginecolog a contestat decizia comisiei de analiză a dosarelor, iar o altă comisie din cadrul Consiliului Județean îi va răspunde.

Pentru şefia Secţiei Obstetrică - Ginecologie şi-au depus dosarele medicii Adrian Tetileanu şi Damian Dițescu. Dosarul acestuia din urmă a fost respins de către comisia de analiză formată din directorul medical şi juriştii spitalului, pe motiv că nu îndeplineşte condiţiile care spun că "Persoanele sancţionate în ultimii doi ani de către unităţile la care au fost angajate sau de către Colegiul Medicilor din România, precum și celor cărora le-a încetat contractul de administrare în condițiile stabilite de art.5, lit.b), c.) sau d.), nu pot participa la concursurile pentru ocuparea funcției de șef de secție", se arată în anunțul postat pe site-ul unității spitalicești. Medicul Dițescu a fost sancționat cu avertisment de Colegiul Medicilor în urmă cu circa doi ani în urma unei anchete privind moartea unor bebeluși.
Sancţiunea ar fi fost aplicată acum mai bine de 2 ani și este posibil ca medicul Dițescu să se fi bazat pe acest detaliu atunci când a contestat la Consiliul Judeţean decizia comisiei de analiză a dosarelor a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Directorul unității, Tiberiu Tătaru, a spus că medicul i-a transmis spre informare faptul că a depus o contestaţie la Consiliul Judeţean.
În ceea ce priveşte şefia Secției de Chirurgie II, două dosare au fost depuse și ambele au fost admise pentru următoarea probă din cadrul concursului. Medicul Claudiu Soare și-a depus candidatura, care este și actualul șef al acestei secții, dar și chirurgul Grigore Udrescu. "Vineri expiră termenul pentru contestații, aşadar luni sau marți vom stabili data concursurilor", a declarat Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: