Dotări noi. RMN și tomograf la Spitalul Judeţean

Spitalul Judeţean din Târgu Jiu va beneficia de un nou aparat de rezonanță magnetică (RMN). Acesta va ajunge în Gorj în această primăvară. Ministerul Sănătății va semna, marți, 9 ianuarie, contractele pentru achiziția acestuia. În total, în spitalele din țară vor ajunge 24 de astfel de aparate și încă 14 echipamente computer tomograf.

La Spitalul din Târgu Jiu, pe lângă RMN, va ajunge și un tomograf, a anunțat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj: „Suntem prinşi în lista cu investiţii cu un nou computer tomograf. În 2018, tomograful care funcţionează în strada Progresului iese din termenul de garanţie, depăşeşte numărul orelor de funcţionare”.

Achiziționarea noii aparaturi este posibilă după ce Ministerul Sănătății a încheiat un contract cu Banca Mondială. Acesta are o valoare de 250 de milioane de euro.  „Pe lângă achiziţia de echipamente de imagistică, acordul cu Banca Mondială mai prevede şi construcţia de secţii noi ATI şi UPU, Centre de mari arşi, blocuri operatorii şi reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialităţi, precum şi achiziţii de echipamente necesare în secţiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliaţie, imagistică, radioterapie şi screening afecţiuni oncologice”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

(M.M.)

Vizualizări: 3,675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: